Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    V Depu se bude rest:artovat kultura

    Kreativní prostor DEPO 2015 zve na setkání promotérů a organizátorů nezávislých festivalů, pořadatelů koncertů a zástupců kapel a dalších uměleckých skupin z oblasti živé kultury dne 8. dubna. Proběhnou také vzdělávací workshopy. Zúčastní se i pořadatelé z Bavorska. Akci zakončí koncert St. Johnny. Celá akce bude zdarma.

    Autoři


    Přečíst článek

    Dirty Old Dogs nechají shořet plzeňské nebe

    Olomoučtí zadumaní rockeři Dirty Old Dogs přiváží do Plzně svou nejnovější desku Let's Burn Heaven Again. Charismatický hlas frontmana Tomma Prochazky rozezní Anděl Music Bar 6. dubna. Jako předkapela vystoupí v rámci své klubové premiéry plzeňská progressive rocková kapela Her Nature.

    Nominantka na Ceny Anděl Beata Hlavenková představí v Andělu nový klip

    Videoklip Zahrada, již druhý z aktuálního alba Žijutě, vydává skladatelka, zpěvačka, pianistka,
    aranžérka a producentka Beata Hlavenková, nominovaná za Žijutě na dvě Ceny Anděl 2021. Nové video představí tuto středu 23. března během svého koncertu v Anděl Music Baru. V Plzni ji doprovodí kytarista Patrick Karpentski, který je známý z kapel Toxique či Lake Malawi.

    Acid Row vydávají vampirický love song!

    Stoner-rocková kapela Acid Row upozorňuje druhým singlem s názvem No Church on Sunday na připravované album Afterglow. Jedenáctiminutová mantrická skladba je dle slov muzikantů „druhým jezdcem apokalypsy” slibovaného druhého studiového počinu. Pro kostru klipu zvolili úryvky filmu Vampyr dánského kultovního režiséra Carla Theodora Dreyera z roku 1932. Produkce a mixu nahrávky se ujal bývalý bubeník skupiny Venca Zlo z Rail Way Production, masteringu Michal 'Amák' Šťastný z Golden Hive Studio.

    Vojtaano zahrál u Zacha! Konečně!

    Termín koncertu na některých předprodejních vstupenkách působil poněkud absurdně. Ani "hip hopovému písničkáři" Vojtěchu Záveskému alias Vojtaanovi se pochopitelně nevyhnula nedávná koncertní uzávěra a tak se březnový koncert konal na začátku listopadu. Je možné, že nebýt již zmiňované uzávěry, koncert by se pravděpodobně konal na venkovním podiu, což by dle mého názoru byla pohodlnější varianta nežli koncert uvnitř, kam se kvůli chladnému počasí koncert přesunul. Nicméně k Vojtaanově muzice a k jeho humorným vstupům připomínající oblíbené televizní standupy, tento přímý kontakt s posluchačem sedí jako (jak se lidově říká), hrnec na zadek.

    AKTUALITA: Sex Deviants vypouštějí úvodní klip k chystanému albu Za jinej svět!

    Je to již řádku let od posledního alba této legendární strašické kapely Sex Deviants, ale nová placka se pomalu, ale jistě dere na svět! Bude mít název Za jinej svět! a vyjde koncem roku 2020.

    Cocotte minute acoustic Pod Lampou 2021

    Dne 27. 10. 2021 dorazili do Plzně metaloví Cocotte minute a to v rámci svého akustického turné. 

    Pro tuhle drsnou partičku jsou španělky fakt rarita. Nicméně v tomhle nejistém období a neustále měnící se situaci kolem Covidu, to mimo netradičního zážitku mohlo znamenat i větší šanci, že koncert bude vyhovovat případným ujetým vládním opatřením.

    Královéhradecký bard Michal Horák vystoupil v Plzni!

    Plzeňský klub Anděl je pro moji osobu vlastně velký pojem. Za poslední půlrok zde snídám, obědvám, večeřím, popíjím... ale hlavně... chodím na koncerty. A na jeden takový koncert jsem se vypravil ve středu 13. října 2021. Své vystoupení zde totiž konal písničkář, kytarista, klavírista... no prostě multi-instrumentalista Michal Horák, původem z Hradce Králové.

    Ve středu vystoupili v plzeňském klubu Anděl Ať se snaží ona a Důležitá IN Formace

    Vcházím prosklenými dveřmi kavárny Anděl Café, dorazil jsem poměrně brzy, a tak mám dost času na to se posadit a začít psát svůj první report. Nic nebrání tomu vychutnat si u toho i skvělý šálek kávy. Zdejší atmosféra k tomu přímo vybízí, ve vzduchu se line vůně čerstvě namletých kávových zrn a z venku mi vánek přivál ochutnat “práska“ doutníku. „Opravdová Kuba“, říkám si.

    Donnie Darko vystoupili v pořadu 'Na první tejk!'

    Na začátku září 2021 vyšel 6. díl hudebního pořadu Na první tejk!. Jeho hostem byla alt-rocková kapela Donnie Darko. V pořadu zahráli 7 písniček z debutové desky Yesterdays a povyprávěli o vzniku kapely a o tom, co spolu zažili.

    © 2014-2023 panJosef.cz