Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    REPORT: Glajstr Duo a High Five rozvířili Anděl

    Na akci v rámci Free Tuesday pořádané v Anděl music baru jsem přišla s více jak hodinovým předstihem a upřímně mě bavilo i zvučení první účinkující kapely Glajstr Duo

    V úterý 22.dubna vystoupily celkem dvě kapely, ta druhá s názvem High-Five. Zpočátku se zdálo, že si koncert užijeme sami, ale nakonec fanoušci, blízcí i kamarádi dorazili včas. Před začátkem vystoupení mužského dua jsem měla příležitost nahrát několik odvážných odpovědí v rozhovoru, který si můžete přečíst již brzy.

    V zajímavém a zábavném projevu, ve kterém se koncert Glajstr Dua odehrával, příjemně překvapil. Když se sólového zpěvu a recitace ujal Filip Koryta v klávesovém doprovodu Zdeňka Mihulky, bylo o show postaráno. Častá komunikace s publikem vytvořila přátelskou atmosféru na tolik, že ani jejich texty v originálním zvukovém podání nepůsobili jako tabu. Fanoušci na oplátku ukázali své vřelé a nadmíru hlasité ohlasy, a to po každém songu. S podivem celé vystoupení netrvalo ani hodinu, i když se zdálo, že měli stále co nabídnout. Místo dalších písní a trefných krátkých básniček nabídli divákům svoje nahrané EP.

    Po odehrání a rozloučení se s diváky, vyklidili pódium pražské kapele Jan Richter & High-Five, která vystoupila v početnější sestavě. Svižné tóny a anglické texty písní rozvířili „andělským“ davem fanoušků, kteří spokojeně povzbuzovali pánskou kapelu. Vystoupili v emo-popovém žánru, ve kterém mě utvrdilo i zřejmé procítěné pojetí koncertu. Pánové z High-Five svou emotivní muziku doplnili o akustické a klávesové melodie, jimiž doladili jinak pořádnou „nářezovku“.

    Uplynulá akce byla jedna z těch, na které se chodí s oblibou a očekáváním pohodového, leč velmi zábavného hudebního večera. Chtěla bych závěrem připomenout jen jedno a to:

    „Když za kapelu mohou být i dva

    a přesto v sále není tma,

    nemusíš už pařit sám,

    ačkoliv interpret Ti není znám.“

    // Fotoreport: iREPORT.cz (Jan Zeman).

    Autoři


    Přečíst článek

    REPORT: FestLegrace vol.1

    Hospůdka u Pardála ve většině případů slibuje nezapomenutelné akce a v sobotní večer 12.4.2014 tomu nebylo jinak.

    Jednou z nich se určitě stane první ročník FestLegrace, kterou pořádala místní harmonic-punková kapela Provokace bez Legrace, což už může být z názvu mnohým patrné. Koncert, kde se vystřídalo celkem pět regionálních kapel, by se dal pojmout jako přehlídka mladých talentů jednotlivých měst.

    REPORT: Tři Sestry Banditos v Šeříkovce

    V pátek 11. dubna 2014 jsem zavítal do pivnice na malé scéně v Šeříkovce, kde probíhal koncert kapely Tři Sestry Banditos. Jelikož mám rád Tři Sestry v originálním složení, byl jsem zvědavý na revival. Na této sestavě jsem byl poprvé a měl trochu strach jak to bude ve výsledku znít.

    ROZHOVOR: Maelström - kapela co rozvíří klub

    Dne 5.4.2014 jsem se sešel s frontmanem Vasilem Kobanem z kapely Maelström při příležitosti jejich koncertu v plzeňském Kalikováku, kde zahráli mimo jiné i pražští Matahari (rozhovor s nimi si lze přečíst zde)

    REPORT: Pilsner Music Jam 2014

    Ve středu 2.4.2014 proběhl v plzeňském klubu Jam první koncert při příležitosti zahájení akce Pilsner Music Jam 2014. Večerem nás provázel David Brabec, který již od zahájení upozorňoval přítomné na svou smluvní povinnost – uvádět tuto akci v pokročilém stádiu opilosti. Vzhledem ke svědomitosti tohoto konferenciéra, byl celý večírek velice zábavný už od počátku.

    ROZHOVOR: Poitín - irská hudba v Plzni

    Na netradičním irsko-francouzském večeru, jste si mohli vychutnat koncert kapely Poitín a Annešanté. Probíhal v sobotu 5. dubna v plzeňském Hi-fi Clubu. Sedící publikum se u rytmických melodií neodvážilo ani k tanci, a to i přesto, že kytarista Jakub Siegl ze skupiny Poitín, několikrát k němu vtipně vyzval. Já osobně byla nadšená z celého jejich vystoupení. Naštěstí jsem měla tu čest s houslistou Jaroslavem Macháčkem a frontmanem kapely PoitínJeremy M. Kingem udělat rozhovor.Váš název je podle tradiční irské pálenky, jak jste k němu přišli?

    ROZHOVOR: Annešanté - plzeňský nejen šanson

    S Annou Rauschovou jsme se sešli těsně před jejím vystoupením s šansonovou kapelou Annešanté v plzeňskémHifi Clubu 5.4.2014. Anna má velký hlasový dar a nádherný přízvuk, který k šansonu jistojistě patří. Rozhovor se krásně poslouchal, ať už na místě, nebo z diktafonu při přepisu.

    ROZHOVOR: Matahari

    Při navštěvování koncertů se rád podívám na nová místa. V případě návštěvy nového rockbaru Indians Czech Club v Kalikovském mlýně dne 5.4.2014, jsem byl nadšený. Pěkný nový klub na mě působil velice příjemně. Dnes zde zahráli pražští Matahari a plzeňští Maelström. S oběma frontmany hrajících kapel jsem měl tu čest si promluvit. Jak probíhal rozhovor s Žantí z kapely Matahari si můžete přečíst níže.

    ROZHOVOR: The Delivery

    S metal-rockovou kapelou The Delivery jsem se sešel dne 2. dubna 2014 před plzeňským klubem Jam, kde vystoupili na akci zvané Kick-off Pilsner Music Jam 2014. Kluci hned od prvního podání rukou působili opravdu velmi sympaticky a měli plno humorných poznámek.Vystupujete pod názvem The Delivery. Co si pod takovým názvem můžeme představit?

    REPORT: Booger v Jazz Rock Café 26.3.2014

    O téhle zajímavé akci jsem dávala avízo již někdy v únoru na svém BZ profilu. Konala se v plzeňském Jazz Rock Café a vystoupila zde kapela z Mariánských Lázní s názvem Booger, hrající blues-soul s náznaky funky stylu.

    © 2014-2023 panJosef.cz