Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    RECENZE: Plzeňské Discovery (3) – HaXna

    Proč právě HaXna? Protože to zní dobře, uvedl basák kapely Jiří Mayer v pořadu Alana Rohana. Skutečným autorem, bez pochyby originální názvu, je však kytarista Radek, kterému děkujeme za poskytnutí materiálů k tomuto článku.

    Autoři


    Přečíst článek

    REPORT: Irish Halloween Party #4 v Divadle pod Lampou

    Dne 31.10.2015 proběhla tradiční akce pořádaná plzeňskou folk-punkovou kapelkou Cheers!, vyznačující se irskými kořeny a byla to jako každoročně velká paráda. U vstupu bylo i mraky samolepek tématicky k akci, ale i sticky k 25. výročí plzeňského Divadla pod Lampou.

    REPORT: Indiánská Rezervace, S.N.A.D. a Bezstarost v Rokycanech

    V pátek 30.10. 2015 vystoupily v rokycanské Hospůdce u Pardála kapely Indiánská Rezervace, S.N.A.D. a Bezstarost.

    REPORT: The Peacocs opět zbořili Lampu

    Dne 18.6. 2015 se konal koncert švýcarské kapely The Peacocks v Divadle pod Lampou. Předskokany byli zástupci místní rockabilly scény, plzeňští Mordors gang.
    Toto místní trio, hrající již téměř 15let rozhýbávalo příchozí návštěvníky svými chytlavými tóny vlastních songů s českými texty. Zazněly kousky připomínající swingově vláčné skladby, ale také velmi rychlé a svižné věci. Pánové se do toho opřeli již od začátku a po chvíli se první příchozí před pódiem pěkně rozvlnili do rytmu.

    REPORT: Smokie v plzeňském Pekle

    Kdo zavítal v pátek 25.9.2015 do plzeńského Pekla, byl svědkem neuvěřitelné show britské legendy mezi rockovými kapelami. Smokie svým prvotřídním průletem největšími hity jejich čtyřicetiletého působení, rozparádili celý Kulturní dům.

    RECENZE: Plzeňské Discovery (2) - Rambanbám

    V potemnělé nálevně na okraji Chlumčan, seděl na barové židli postarší muž s plnovousem. Byl oděný do černého fraku, a na hlavě černý cylindr. Z úst štamgastů za jeho zády, byly slyšet různé, mnohokrát nepravdivé příběhy, o tomto principálovi, kterému nikdo jinak neřekl, než Albert Rambanbám. Štiplavé poznámky a obskurní pověst však nedělali Albertovi příliš velké starosti. Daleko více ho zaujalo staré hrající rádio, ze kterého zněly písně kapely Tleskač. Albert pociťoval velký smutek při pomyšlení, že Tleskače již neuslyší, avšak Tleskač samotný se stal inspirací pro nápad, který se ten večer Albertovi zrodil v hlavě. Založil ska-punkovou formaci, kterou nazval, jak jinak, než Rambanbám.

    REPORT: Rock for People Europe 2015

    Dostali jsme možnost zúčastnit se prvního ročníku RPF pořádaného přímo u centra Plzně, a tak jsme ji také využili. Podle námi upraveného harmonogramu jsme vyráželi na kapely, takže nečekejte ani zcela kompletní a objektivní report z festivalu, ale spíš jak se všechno odehrálo z našeho pohledu. Předpověď na víkend hlásila tropické teploty nad 35°C a jasnou oblohu, tak hurá na rozpálenou betonovou plochu areálu DEPO 2015!

    REPORT: Falešná Ozvěna a Just v Buena Vista

    "I Plzeň zažije nezapomenutelnou a intenzivní resuscitaci léta v podobě Sluníčkového turné pop-rockových kapel JUST a Falešná Ozvěna." Tolik citace z oficiálního facebookového profilu události, proběhnuvší 29. října 2015 v plzeňském klubu Buena Vista.

    REPORT: Turbo 35 let - Výroční koncert a natáčení DVD (Měšťanská Beseda 30.10.2015)

    Velkolepá a vydařená akce jak se na TURBO sluší a patří! Skvěle nazvučeno, úžasný světelný park, led panely, který dobarvili a podtrhli ještě více atmosféru a velkolepost cele výroční akce. Zkrátka a prostě jedním slovem "Nářez".

    REPORT: Selfish Murphy po roce opět pod Lampou

    Dne 28.10. 2015 jsem se stejně jako před rokem vydal s kamarády do plzeňského Divadla pod Lampou na koncert maďarské kapely Selfish Murphy hrající irský shamrock'n'roll.

    © 2014-2023 panJosef.cz