Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    RECENZE: Míla Orcígr a jeho zbrusu nová Abstina

    Očekávané CD Míly je na světě! Před pár dny jsem jej obdržel přímo od Míly a hned jsem jej zasunul do přehrávače, abych si mohl vychutnat očekávané dílo.

    Autoři


    Přečíst článek

    ROZHOVOR: teepee

    9. dubna 2016 pokřtila plzeňská indie-folková formace teepee v Divadle pod lampou své debutové album nesoucí název Albatross, které produkoval Mikoláš Růžička, známý ze skupin Republic of Two a PIANO. V souvislosti s tím oba dva členy kapely, Masona a Tééru, jejich manažera Radka Motlíka a producenta Mikoláše před vystoupením vyzpovídal Filip Koryta.

    REPORT: "50" Radka Zíky s Extra band a Parademarche ALFA 1.4.2016

    Rockový matador Radek Zíka oslavil 1.4.2016 v Plzeňšké Alfě, své kulaté jubilejní padesátiny. No a jak jinak by se to dalo odestát, než li  muzikou sobě vlastní a to hned ve dvou formacích - domácími Extraband revival a Pražskými Parademarche.

    AKTUALITA: Teepee vydává debutovou desku Albatross, pokřtí ji společně s Tichonov

    Dvoučlenná kapela z Plzně (teepee) pokřtí po roce existence své očekávané debutové album Albatross. Atmosféru zasněného indie folku o dvou kytarách na nahrávce, na jejímž vzniku se výrazně podílel Mikoláš Růžička (Republic of Two, PIANO), oživí další nástroje a elektronika. Vydání desky budou následovat koncerty v Praze, Sušici a domovské Plzni. Na těchto koncertech budete mít možnost poprvé kapelu slyšet v rozšířené sestavě se spoustou zajímavých hostů. Jak s Mikolášem Růžičkou, tak členy kapely Tichonov, která taktéž odehraje všechny tři koncerty.

    REPORT: První ze série koncertů Open stage pod Lampou

    Ve středu 23. 3. 2016 proběhla první akce Divadla pod lampou v rámci série koncertů pod hlavičkou "Open stage" prezentující současnou klubovou scénu. Bohužel jsem dorazil ve chvíli, kdy už dohrávala strašická banda Stars are so Far v žánru pop-punku, ovlivněná převážně zámořskými kapelami jako SUM41, Blink182 nebo Bowling for Soup. Po přídavku se kapela za potlesku a upřímného děkování odebrala z pódia do backstage.

    REPORT: Velký Pátek s Greymon, Necrofiles a Divný věci v plzeňském Runway clubu

    Na Velký pátek se v Runway, ztrhl multižánrový večer z těchto partiček, který to bravůrně rozparádili. Večírek počali Kaznějovští Greymon. Tuhle partičku vede Tomáš Picl, kytarista, zpěvák a kapelník v jedné osobě, který se stará jak o repertoár tak i o texty. Tomáš má jasno, kterým směrem se má kapela ubírat a musím uznat, že se mu to daří velice slušně! Greymon nastavil laťku vysoko na začátek. Greymon jsou Lucka Čmolíková - zpěv, Tomáš Pícl - kytara, zpěv, Láďa Soutner - baskytara, zpěv, Víťa Kraus - klávesy a Kája Winkelhoffer - bicí. Kapela má na kontě dvě CD.

    SLOUPEK: Revival kontra Mladá krev

    Po delší době zveřejňuji opět krátkou úvahu nad zákulisím hudebního světa. Moje poslední úvaha se týkalatolerance mezi příznivci jednotlivých hudebních stylů. Tentokrát jsem se rozhodl zamyslet se nad tématem, který jsem nazval Revival kontra Mladá krev.

    REPORT: Andělský Den svatého Patrika s The Moonshine Howlers a Cheers!

    Rok se s rokem sešel a Den svatého Patrika byl opět tu. V předvečer onoho významného dne (16. 3. 2016) jsme se všichni sešli v Andělu, abychom s kapelami Cheers! a The Moonshine Howlers mohli tento svátek pořádně oslavit. Byla to moje premiéra, co se týče návštěvy Anděla za účelem nějaké větší akce. Dalo by se i říci, že jsem byla lehce na vážkách, co od tohoto večera mohu čekat. Moje pochyby se rozplynuly hned po příchodu. Malebné prostory se pomalu (ale jistě) zaplňovaly přáteli.

    RECENZE: Himlhergotdonrvetr v režii Trautenberka

    Dívali jste se jako malí na Krkonošské pohádky? Co se vám první vybaví při myšlence na ně? Pro mne to je zajisté věčné klení hlavního „antihrdiny“ jemnostpána Trautenberka, který si stěžoval prakticky na vše. Stejnojmenná klatovská metalová banda nedávno vydala nové CD, kde nechybí Anče, Kuba ani Hajnej.

    © 2014-2023 panJosef.cz