Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    AKTUALITA: PlzeňskéKapely.cz oslaví 5. narozeniny již tento týden!

    Jak jsme Vás již informovali v předchozím článku (https://www.plzenskekapely.cz/clanky/aktualita-5-narozeniny-plzenskekapely-cz-se-ponesou-v-duchu-benefice/), web PlzenskeKapely.cz letos oslaví páté výročí od založení projektu a navíc pomůže podpořit dobrou věc - vybrané peníze z koncertu půjdou na pomoc vojákovi z povolání Karlovi, který byl asi před rokem napaden a nyní je v invalidním stavu. Jak Vás jistě potěší, přípravy na tenhle velký večer jsou v plném proudu, abychom pro vás připravili co největší zážitek. Nyní si myslím, že by bylo fajn, představit si i kapely, které zahrají, protože ten večer je hlavně o nich.

    Autoři


    Přečíst článek

    DOKUMENT: Broken.45 - Cold Starts

    Krátký dokumentární snímek o natáčení debutové desky Reminded but Delayed plzeňské kapely Broken.45.

    AKTUALITA: SIFON rock oslaví 40 let koncertem v plzeňské Alfě

    Velkolepou oslavu 40 let existence kapely si na 6. dubna 2019 přichystala plzeňská rocková stálice SIFON rock. Koncert se bude konat v plzeňské Alfě (Americká třída) a složení hostů udělá radost každému, kdo se bude chtít vydat zpět na cestu časem k prvním rokům existence kapely.

    AKTUALITA: 5. narozeniny PlzeňskéKapely.cz se ponesou v duchu benefice

    Už jsme opět o rok starší. Kdybychom byli dítě, chodili bychom už do školky, kopali do míče na hřišti s ostatními dětmi, stavěli hrady z písku a nebáli bychom se sjet klouzačku. My jsme však za pět let dokázali mnohem víc.

    REPORT: Ringo, George, Paul a John - slovenský revival dorazil do Plzně v podobě The Backwards

    O tom, že hity liverpoolské kapely oslovují stále další a další generace, svědčí fakt, že pokaždé, když hrají v Plzni jedni z nejuznávanějších Beatles revivalů – slovenští The Backwards, praská Velký sál Měšťanské besedy doslova ve švech. V hledišti sedí vedle sebe babičky a dědečkové, mladé dvojice, cool hipsteři, vlasáči v lennonkách, staří rockáči v džínových vestách i lidé středního věku ve večerní róbě. Ty všechny, kteří do Besedy v pondělí (18. 2. 2019) večer přišli, spojovalo jediné, mají rádi Beatles. A tento fakt jen umocnil dokonalé vystoupení slovenských muzikantů. Potlesk mezi jednotlivými hity nebral konce. Lidé si broukali společně s hudebníky známé refrény, pohupovali hlavami, klepali podpatky do rytmu, tleskali, některé písně si dokonce vysloužily standing ovation.

    REPORT: Karel Plíhal v Měšťanské besedě

    Něžné, citlivé a komorní. Těmito přívlastky by se dala charakterizovat nedělní (17. 2. 2019) podvečerní atmosféra v Malém sálu Měšťanské besedy. Po téměř tří roční zdravotní pauze se totiž na pódia vrátil jeden z nejznámějších českých folkových písničkářů – Karel Plíhal. Svým zcela ojedinělým geniálním zdánlivě plachým projevem naplnil celý sál pokorou a důvěrnou náladou.

    AKTUALITA: Pearly Seconds vydávají lyrics video k písni Silver Lining

    Music: Pearly Seconds
    Lyrics: Ladislav Lamanai Sedlák
    Recorded/mixed/mastered: ILL Fish studio

    ROZHOVOR: Navštívili jsme Plzeň TV

    V pátek 18. 1. 2019 jsme navštívili televizní studio Plzeň TV, kam jsme byli pozváni, abychom pohovořili o našem projektu.

    ÚVAHA: Tužky a jehly aneb nostalgie v muzice

    Vydat v dnešní době CD ve fyzické formě je už mírně řečeno přežitek. Kapely různorodých žánrů to přesto rok co rok dělají. Ptáte se proč? Nejrozumnějším vysvětlením, je dle mého uspokojení konzervativnějších fanoušků, kteří si rádi zařadí CD do své sbírky, pročtou si přiložený booklet, nebo zkrátka rádi vyženou pavouky ze svých autorádií. Umisťováním hudby na internet, nástupem mp3 přehrávačů potažmo později chytrých telefonů, dostali tradiční „cédéčka“ velikou „ťafku“. Fyzický nosič dnes v podstatě nikdo nepotřebuje notorický stahovač bude i nadále stahovat nelegální kopie zdarma, a poctivec dnes může oblíbeného interpreta podpořit koupí digitální kopie, kterou si následně rozkopíruje pro vlastní potřebu kam mu jen libo.

    REPORT: Cocotte Minute - VEĎ MĚ TOUR 2018 - Divadlo pod Lampou!

    Sobota 15.12. 2018 přinesla dlouho očekávaný koncert kapely Cocotte minute v Divadle Pod Lampou. Už den před konáním bylo vyprodáno a to samo o sobě slibovalo, že to bude stát za to.

    © 2014-2023 panJosef.cz