Článek

AKTUALITA: 5. narozeniny PlzeňskéKapely.cz se ponesou v duchu benefice

Už jsme opět o rok starší. Kdybychom byli dítě, chodili bychom už do školky, kopali do míče na hřišti s ostatními dětmi, stavěli hrady z písku a nebáli bychom se sjet klouzačku. My jsme však za pět let dokázali mnohem víc.

Plakát akce

Vydali jsme přes pět set recenzí, rozhovorů a reportů o dění v Plzeňském kraji. Navštívili jsme bezpočet koncertů a festivalů. Podpořili jsme několik místních projektů. Naší redakcí prošlo mnoho lidí, kteří nám pomáhali a podporovali nás. Nyní je s pomocí řada na nás. Letošní ročník tradiční události k příležitosti oslav narozenin webu jsme se rozhodli uspořádat v dobročinném duchu. 

Přijďte podpořit dobrou věc!

My bychom Vás rádi touto cestou pozvali na benefiční koncert na podporu nákladných rehabilitací Karla S.

Celá akce se uskuteční v Divadle pod Lampou v sobotu 20. dubna 2019.

Facebooková událost: PŘEJÍT

Vystoupí plzeňská kapela Pearly Seconds, která nás všechny na tento nápad přivedla, rokycanská Důležitá IN Formace a Hudební společnost Rambanbám z Chlumčan. 

Akce bude zaštítěna pod Spolek VLČÍ MÁKY, což zajistí transparentnost této akce.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

Karel S. před útokem

Karlovo příběh

Stalo se to skoro před rokem (květen 2018). Co měl být zprvu pohodový večer, se změnilo v noční můru. Třicetiletý Karel S. se společně se svým bratrem Jiřím a jeho přítelkyní bavili v jedné restauraci v Plzni na Slovanech. U vedlejšího stolu se ale strhla horkokrevná hádka. Karel v dobré víře vstal a chtěl muže usměrnit. Na neštěstí se však v tu chvíli stal terčem jejich hněvu a sám schytal několik ran do hlavy. Jeho bratr Jiří, spěchaje mu na pomoc, obdržel smršť úderů a skončil s poraněným ramenem. Karel na tom byl mnohem hůř. Silné rány do hlavy otevřely staré zranění po bouračce a Karel dostal intenzivní krvácení do mozku. Navzdory lékařské péči byl udržován při životě za pomoci přístrojů. Karel trpí afázií - ztráta schopnosti řeči. Rozumí základnímu sdělení, občas se zasměje i vtipu, ale sám mluvit nedokáže. Na pravou polovinu těla byl ochrnutý. S pomocí holí nyní ujde asi sto metrů, ruku ale ovládá velmi omezeně. (Tyto následky lze přirovnat k vážné mrtvici.) Nyní je v péči maminky Zuzany a dalších rodinných příslušníků. 

Případ vyšetřoval Okresní soud města Plzně. Oba útočníci jsou na svobodě. 

Karel S. pracoval jako voják z povolání, byl velitelem čety. Svojí kariéru u armády začal před sedmi lety u dělostřelectva v Jincích. Připravoval se na misi na Mali. Rád běhal a měl nastoupit jako učitel do jazykové školy.

© 2014-2023 panJosef.cz