Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    REPORT: Festival Za Barákem vol.4

    Již po čtvrté patřil závěr prázdnin oblíbenému festivalu Za Barákem, který se uskutečnil v malebném městečku Úterý (Plzeň-sever). Po menší pauze se zde sešlo téměř 200 lidí a vytvořili skvělou atmosféru. Na pódiu se představilo hned  sedm kapel, které udávaly večeru ryze rockový nádech, a to primárně i v rámci jejich tvorby samotné.

    Autoři


    Přečíst článek

    RECENZE: Indiánská Rezervace vydává nové EP!

    Hrádecko-Plzeňská hudební skupina Indiánská rezervace o sobě dává opět vědět. V minulém roce "Indiáni" vydali své v pořadí druhé plnohodnotné CD, které neslo název "Plzeň hlavní nádraží". Postupem času se jedna z písní obsažených na albu ( konkrétně píseň "Dobrej job") dočkala také hudebního klipu. Proč však před samotnou recenzí tyto fakty připomínám? Hlavním důvodem je pochopitelně srovnání s CD "Plzeň hlavní nádraží" a rád bych tedy okrajově reagoval i na některá svá tvrzení v mé starší recenzi, která se věnovala právě tomuto CD.

    REPORT: Life Insult - záchranná bóje s art-rockem na obzoru?

    Hádanka pro nejen plzeňské hudby milovné tvory... Co je to? Je to pětičlenné, tváří se to smrtelně progresivně, je to sladěné á... a poslouchá to Nine Inch Nails? Tak pro vaši informaci... Je to zbrusu nové plzeňské zjevení Life Insult. Budiž art-rock! A nebo možná něco úplně jiného, dojděte si na ně pro odpověď...

    REPORT: PlzeňskéKapely.cz slavily v "Lampě"

    Už jsou tomu dva roky, kdy náš internetový portál poprvé spatřil světlo světa. Stejně jako minulý rok, jsme se rozhodli tuto událost náležitě oslavit, tentokrát se akce přesunula z "Kalikováku" do "Divadla pod Lampou".

    REPORT: HOLIEND - zvučná jména, ale organizace pozadu

    Holiend - nejen hudební festival... Holiend :night (ještě je Holiend :day) je festival, který se letos zcela poprvé odehrál v Plasích u Plzně.

    REPORT: Hudební festival Ještě Jeden Fest slavil v letošním roce 5. jubilejní ročník

    Ani tropické počasí neodradilo fanoušky dobré muziky od návštěvy závěrečného hudebního festival prázdnin. Ještě Jeden Fest nabídl kromě kapel i pořádnou dávku ochlazení.

    RECENZE: Plzeňské Discovery (8) - Tabasker

    "Hrajeme zejména malé festivaly a svatby, ale zahrajeme i na pohřbu," hlásá veselá banda z Plzně říkající si Tabasker. Vítejte u dalšího pokračování naší rubriky Plzeňské Discovery.

    REPORT: Nejvíc akce měsíce a přitom UpekliBuřt :-)

    V sobotu 6. srpna 2016 proběhla na okraji Plzně na Ranči Šídlovák jedna z nejpohodovějších akcí měsíce - UpečBuřt vol.2. Příhodný čas letního festivalování jde jen vstříc otevřeným pódiím a posezení na louce, čehož bylo na UpečBuřtu řádně využito. Pro mne doposud neznámé prostředí, lákalo nejen westernovým pódiem a krytým posezením, ale také dětským hřištěm, blízkostí rybníku atd.... Na to, že zde vystupovaly plzeňské kapely spíše tvrdšího rázu, kolem pobíhalo nespočet dětí a všude panovala přátelská atmosféra. Více takových akcí.

    REPORT: F.U.C.K. – Den první … aneb „Vzpomínky?“

    Však to všichni dobře známe. Na první pohled by se mohlo zdát, že to nebyl večer ničím výjimečný. Probudila jsem se s šíleným bolehlavem. Nasoukala se do trička velikosti XXL, abych skryla všechny hříchy minulé noci. Tempem slimáčím jsem se došoupala do kuchyně a do prvního hrnku, který se mi dostal pod ruku, si uvařila kávu tak silnou, že by přivedla k životu i mrtvého, což byla přesná míra pro aktuální stav. V rychlosti ubalím cigaretu, se kterou vyjdu na balkón. Opřu se o zábradlí, zapálím si. V tutéž chvíli mi zrak sjede z cigarety na levé předloktí. Žlutá páska, jenž lemuje bezvládnou ruku překrývá cosi, co ještě před několika hodinami byla půvabná bílá lilie. V téže okamžik jsem si uvědomila, že to opravdu nebyl obyčejný večer. Ačkoli se moje hlava velmi bránila, mlživé záblesky jsem poskládala v jakési vzpomínky, ale jak je Vám asi jasné, dost jsem toho vypila, takže to mám možná malinko zkreslené.

    REPORT: VerbířFest - Strange Society a nový objev Quattro Buggy

    Na začátku prvního prázdninového měsíce, v pátek a sobotu 1-2. července, proběhl v jedné menší obci jménem Panenské Břežany miniaturní fajnový festival s názvem Verbíř Fest. Kousek od matičky Prahy na kousku zeleného plácku vyrostlo malé pódium a ještě menší stánek s pivem, klobásou a gulášem.

    © 2014-2023 panJosef.cz