Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    ANKETA ŽEBŘÍK 2020: Hlasování v základním kole jede na plné pecky!

    Žebřík vkročil již do devětadvacátého roku nepřetržité existence.

    Hlasování v prvním kole probíhá od 1. do 31. ledna 2021 a vzejde z něj pět nominovaných v každé z deseti kategorií.

    Druhé kolo, které poběží od 1. do 28. února 2021, určí pořadí na prvních třech místech v každé kategorii, tedy držitele cen.

    Vítězové ankety budou zveřejněni: 21. května 2021 na slavnostním vyhlášení hudebních cen Žebřík!

    Autoři


    Přečíst článek

    AKTUALITA: Garyho Hausbót vydávají skvěle zpracovaný videoklip ROBOTI!

    Garyho Hausbót si zakládá především na pohodové taneční muzice a hlavně textech. Ty vypovídají o démonech v nás všech, o krizi kulturnosti našeho světa, akčních hrdinech jako nositelích budoucí spásy a o strojovosti dnešní uspěchané doby.

    AKTUALITA: Muzikantská pocta otci v dokumentu Můj táta Dědek!

    Nadgenerační procházka tuzemským bigbítem a pocta syna k otci v jednom, tak by se dal alternativně nazvat snímek České televize Můj táta dědek z Katapultu.

    ROZHOVOR: Nejznámější videotvůrce punkrockových klipů Pája Junek a jeho jedenáct let na scéně!

    O tuzemském videotvůrci Pájovi Junkovi z okolí Příbrami, který nejenže točí, ale i hraje v Malá bílá vrána, slyšel snad už opravdu každý, kdo se alespoň trochu orientuje po české hudební scéně. Mezi jeho přední reference můžeme uvést například videoklipy kapelám Mňága a Žďorp, Divokej Bill, Plexis, Totální nasazení, Vision Days, E!E, SPS, NVÚ… a mohli bychom pokračovat dále opravdu dlouhým seznamem. K příležitosti kulatého výročí tohoto řemesla, jsme si pro Páju připravili několik otázek.

    AKTUALITA: Západočeští teepee představují nový remix a ohlížejí se za evropským turné

    Ještě před koncem tohoto roku se teepee, tvoření plzeňskou kytaristkou a zpěvačkou Terezou Lavička - Sladkou a stříbrským multiinstrumentalistou Miroslavem Patočkou, rozhodli zpracovat záběry z lednového turné po Evropě coby předskokani britských Seafret. Klip sdílejí společně s novým remixem Running Around jako poděkování všem fanouškům za podporu během těchto bouřlivých časů. 

    RECENZE: Strašičtí Sex Deviants vydávají album Za jinej svět!

    Co si budeme namlouvat: Současná situace kapelám opravdu nepřeje. Zrušení koncertního embarga, se zdá být zatím stále v nedohlednu. Některé kapely však tuto koronapatálii vzali jako příležitost a začali jako mravenci pilně pracovat na nové tvorbě. Jednou z těchto kapel jsou bezpochyby Sex Deviants, punk-rocková banda ze Strašic, kteří rovněž pořádají oblíbený festival Koupák Vítá Léto.

    ROZHOVOR: Trautenberk a jejich 10 let v revíru!

    V roce 2010, v pozdních nočních hodinách, v zakouřeným báru, vznikla myšlenka založit kapelu. Trautenberk v roce 2011 začali koncertovat a letos slaví 10 let a za těch 10 let prošli něčím neskutečným. Z malých klubů, jsou dnes účasti na obřích festivalech a sálech po celé ČR.

    ROZHOVOR: Jan Lichtenberg (Seventh Passion): Z pár ilustrací se stal týmový projekt

    V karanténních časech nezbývá než interview dělat telefonicky a přes mail, takže jsem si chrastění desítek korálků a náramků musel spíš domyslet. Jan Lichtenberg je aktivním hudebníkem v několika plzeňských hudebních projektech jako Seventh Passion, Ill Fish, Jakub Kořínek & Káťa Misíková nebo Blues Not Dead s Michalem Šindelářem. Je tak pravděpodobné, že až to zase bude někdy možné a půjdete na koncert, tak ho tam potkáte. Buď na pódiu s kytarou nebo kolem něj s kamerou v ruce. Na čem zrovna pracuje?

    ROZHOVOR: Martin Knesl (Lady Praga): Je důležité umět spolupracovat i s jinými hudebníky

    Baskytarista, skladatel, textař a mimo jiné kapelník jazz-popové čtveřice Lady Praga se po letech hraní na baskytaru rozhodl své umění rozšířit. O kontrabas. A tak se stal studentem Konzervatoře Plzeň, v kontrabasové třídě profesora Viléma Stadtherra. Kvarteto má za sebou několik výrazných zářezů na pažbě jako například Hradecký slunovrat, busking stage na Colours nebo tour po Slovensku. Lady Praga vydala již dvě alba a chystá se na třetí.

    AKTUALITA: Plzeňští AM vypouštějí nový klip Já Jsem Já natočený v ulicích Plzně

    Dne 15. listopadu 2020 vypustili plzeňáci AM do světa svůj aktuální klip k písni Já Jsem Já ze svého posledního alba Lampy, které pokřtili 29. února 2020 tohoto roku.

    © 2014-2023 panJosef.cz