Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    REPORT: Whitesnake revival - rocková smršť v House of Blues

    Když se v páteční večer 4. prosince 2015 otevřely brány všech plzeňských klubů, naše kroky směřovaly do tiché Černické ulice, do klubu House of Blues, kde měla ten večer vystoupit plzeňská revivalová kapela Whitesnake revival. Je třeba poznamenat, že toto uskupení se těší velkému zájmu veřejnosti, neboť již půl hodiny před začátkem, byl klub plný dychtivých posluchačů. A že opravdu bylo na co se těšit.

    Autoři


    Přečíst článek

    AKTUALITA: Z Vyvrhell tour poputuje k dětem s rakovinou bezmála 50 000 Kč!

    Jak již mnozí z vás zaregistrovali, v rámci Vyvrhell tour nýřanské kapely S.A.S, proběhla finanční sbírka na podporu dětského onkologického oddělení v Motole.

    REPORT: Traktor a Komunál válcovaly Plzeň

    Černá trička s potisky kapel Komunál  a Traktor všude kam se podívám, džínové kalhoty a vesty s nášivkami, "barvy na kůži  a vlající hřívy" . Tak takhle nějak to vypadalo v pátek 27.11.2015 v nově zrekonstruovaném plzeňském klubu Šeříkovka na koncertním Rebel tour.

    ROZHOVOR: Diagnoza Exitus pokřtila dvojsingl

    Sobotní večer 28. listopadu v Jamu patřil třem kapelám. Fallen Threesome, Sunset Strip a Diagnoze Exitus. První dvě nechť prominou, že se na jejich vystoupení zaměřím někdy příště, Diagnoza Exitus totiž křtila cédéčko, - což stojí za více než pár slov. O podrobnosti nejen k dvojsinglu jsem při té příležitosti požádala Pavla Vondrovice (bicí) a jeho bratra Jirku Vondrovice (zpěv, kytara). Baskytaristu Martina Kopeckého jsem v narvaném klubu nedohledala, kluci však stejně mluvili jako jeden muž, a věřím, že ostatní budou souhlasit, poznamenám li, že právě zpěvák Jirka Vondrovic je otcem i srdcem kapely, coby autor převážné části hudby a textů, i coby frontman.
    Otázka nečekaná. Povězte mi něco o před pár minutami pokřtěném cédéčku a písních, které obsahuje.

    REPORT: Punk Floid, Sex Deviants, SasF a Petr Šilhánek v Divadle pod Lampou

    Dne 7.11.2015 jsem vyrazil na koncertní miniturné kapely Punk Floid do plzeňského Divadla pod Lampou. Pozdravil kamarády u baru, členy vystupující kapely Sex Deviants, objednal víno a štrádoval si to do spodních prostor k pódiu.

    REPORT: Lampa ožila při koncertu Animé a Airbag

    Ve středu 25.listopadu 2015 plzeňské Divadlo pod lampou ožilo díky koncertu staňkovské kapely Airbag a brněnských Animé v čele s Jirkou Kučerovským.

    REPORT: Jiří Schmitzer v Andělu nezklamal

    Ve svém šedém oblečení, stejně nenápadném jako jeho mimojevištní vystupování, se posadí na podiu do stínu, a jediné světlo nechá svítit vedle sebe, jakoby snad tenhle večer měl vystupovat někdo úplně jiný... Jakoby byl jen vyhublým technikem, obhlížejícím zapojené kabely, který se za chviličku tiše vytratí publikem k báru. Jiří Schmitzer klame vzezřením, ne však ve chvíli, kdy se ujme slova. Pomineme-li teď filmové plátno, už několik let přitahuje řady fanoušků svým typicky profesionálně neprofesionálním vystupováním, velmi civilně podanými písničkami, zmatečností a roztěkanými vtipy, a moc dobře sází na to, že "sprostý lid to cítí, tak bacha na čenich". Ačkoli to není v tomto případě asi zcela přesné přirovnání, neb Schmitzera od legendárního večerníčkovského "Řekněte prdel" začali vyhledávat jak poklidní návštěvníci intelektuálních koncertů, tak i punkáči, rockeři a metalisté na monstrózních festivalech.

    REPORT: Hadem pro mého munga a Arai v plzeňské Pekelné Bráně

    Kromě velkých klubů a zvučných jmen, nabídl páteční večer 20.listopadu 2015 kvalitní hudební zážitky i na scéně malých klubů. V malém rock/metalovém klubu Pekelná Brána v plzeňské Havlíčkově ulici proběhl velmi zajímavý koncert dvou téměř neznámých kapel.

    REPORT: Galerie a Grafit v plzeňském Kalikováku

    "To byl ale týden - na pováženou..." Ta nostalgická melodie mi zní v uších ještě při cestě domů, v poslední vteřině doběhnuté poslední tramvaji. Píseň Epizoda. Plzeňákům jistě dobře známá, já však coby původem tvor neplzeňský, si užívám nového poznání.

    RECENZE: Strýčkova Zahrádka a jejich vzdušnější album Pluto ].

    Dne 7.11.2015 vypustila Strýčkova Zahrádka zbrusu nové album Pluto ].

    „Pluto je nekonečná energie proudící z opovržení.“ Tak se zpívá v písni Pluto, která je stěžejní pro celé album. Nechtěli jsme natočit nic průměrného. Neustále se snažíme vymačkat ze sebe víc, než si myslíme že v nás je. Jako když vyšťavuješ pomeranč - už ani nedoufáš, ale pořád to teče. To je prozatím ta nejvíc vymačkaná šťáva, na který si posluchač může opravdu zgustnout.

    © 2014-2023 panJosef.cz