Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    AKTUALITA: Z Vyvrhell tour poputuje k dětem s rakovinou bezmála 50 000 Kč!

    Jak již mnozí z vás zaregistrovali, v rámci Vyvrhell tour nýřanské kapely S.A.S, proběhla finanční sbírka na podporu dětského onkologického oddělení v Motole.

    Autoři


    Přečíst článek

    REPORT: Traktor a Komunál válcovaly Plzeň

    Černá trička s potisky kapel Komunál  a Traktor všude kam se podívám, džínové kalhoty a vesty s nášivkami, "barvy na kůži  a vlající hřívy" . Tak takhle nějak to vypadalo v pátek 27.11.2015 v nově zrekonstruovaném plzeňském klubu Šeříkovka na koncertním Rebel tour.

    ROZHOVOR: Diagnoza Exitus pokřtila dvojsingl

    Sobotní večer 28. listopadu v Jamu patřil třem kapelám. Fallen Threesome, Sunset Strip a Diagnoze Exitus. První dvě nechť prominou, že se na jejich vystoupení zaměřím někdy příště, Diagnoza Exitus totiž křtila cédéčko, - což stojí za více než pár slov. O podrobnosti nejen k dvojsinglu jsem při té příležitosti požádala Pavla Vondrovice (bicí) a jeho bratra Jirku Vondrovice (zpěv, kytara). Baskytaristu Martina Kopeckého jsem v narvaném klubu nedohledala, kluci však stejně mluvili jako jeden muž, a věřím, že ostatní budou souhlasit, poznamenám li, že právě zpěvák Jirka Vondrovic je otcem i srdcem kapely, coby autor převážné části hudby a textů, i coby frontman.
    Otázka nečekaná. Povězte mi něco o před pár minutami pokřtěném cédéčku a písních, které obsahuje.

    REPORT: Punk Floid, Sex Deviants, SasF a Petr Šilhánek v Divadle pod Lampou

    Dne 7.11.2015 jsem vyrazil na koncertní miniturné kapely Punk Floid do plzeňského Divadla pod Lampou. Pozdravil kamarády u baru, členy vystupující kapely Sex Deviants, objednal víno a štrádoval si to do spodních prostor k pódiu.

    REPORT: Lampa ožila při koncertu Animé a Airbag

    Ve středu 25.listopadu 2015 plzeňské Divadlo pod lampou ožilo díky koncertu staňkovské kapely Airbag a brněnských Animé v čele s Jirkou Kučerovským.

    REPORT: Jiří Schmitzer v Andělu nezklamal

    Ve svém šedém oblečení, stejně nenápadném jako jeho mimojevištní vystupování, se posadí na podiu do stínu, a jediné světlo nechá svítit vedle sebe, jakoby snad tenhle večer měl vystupovat někdo úplně jiný... Jakoby byl jen vyhublým technikem, obhlížejícím zapojené kabely, který se za chviličku tiše vytratí publikem k báru. Jiří Schmitzer klame vzezřením, ne však ve chvíli, kdy se ujme slova. Pomineme-li teď filmové plátno, už několik let přitahuje řady fanoušků svým typicky profesionálně neprofesionálním vystupováním, velmi civilně podanými písničkami, zmatečností a roztěkanými vtipy, a moc dobře sází na to, že "sprostý lid to cítí, tak bacha na čenich". Ačkoli to není v tomto případě asi zcela přesné přirovnání, neb Schmitzera od legendárního večerníčkovského "Řekněte prdel" začali vyhledávat jak poklidní návštěvníci intelektuálních koncertů, tak i punkáči, rockeři a metalisté na monstrózních festivalech.

    REPORT: Hadem pro mého munga a Arai v plzeňské Pekelné Bráně

    Kromě velkých klubů a zvučných jmen, nabídl páteční večer 20.listopadu 2015 kvalitní hudební zážitky i na scéně malých klubů. V malém rock/metalovém klubu Pekelná Brána v plzeňské Havlíčkově ulici proběhl velmi zajímavý koncert dvou téměř neznámých kapel.

    REPORT: Galerie a Grafit v plzeňském Kalikováku

    "To byl ale týden - na pováženou..." Ta nostalgická melodie mi zní v uších ještě při cestě domů, v poslední vteřině doběhnuté poslední tramvaji. Píseň Epizoda. Plzeňákům jistě dobře známá, já však coby původem tvor neplzeňský, si užívám nového poznání.

    RECENZE: Strýčkova Zahrádka a jejich vzdušnější album Pluto ].

    Dne 7.11.2015 vypustila Strýčkova Zahrádka zbrusu nové album Pluto ].

    „Pluto je nekonečná energie proudící z opovržení.“ Tak se zpívá v písni Pluto, která je stěžejní pro celé album. Nechtěli jsme natočit nic průměrného. Neustále se snažíme vymačkat ze sebe víc, než si myslíme že v nás je. Jako když vyšťavuješ pomeranč - už ani nedoufáš, ale pořád to teče. To je prozatím ta nejvíc vymačkaná šťáva, na který si posluchač může opravdu zgustnout.

    REPORT: Pearly Seconds + The Truth Is Out There + LocoLoco + Dizzplayed

    Předsváteční poklidný večer 16. listopadu 2015 narušil hudebně nabitý koncert v plzeňském Divadle pod lampou, kde se postupně představilo hned několik kapel z různých koutů republiky.

    © 2014-2023 panJosef.cz