Článek

REPORT: Universe Is Kinda Fish vstupují na plzeňskou scénu

V sobotu 30.6. 2018 proběhl první veřejný koncert začínající kapely Universe Is Kinda Fish pod širým nebem na zahrádce Kafé Panoptikum. Diváků se navzdory hezkému počasí sešlo poskrovnu, ale kapela se tím vůbec nenchala zaskočit a připravila pro přihlížející neuvěřitelně nabitý a energický hodinový set písní vlastní tvorby.

Mohlo by se zdát, že na klasickém spojení bicí - kytara - baskytara - zpěv již není možno nic nového sdělit, či nic jiného vytvořit co do originality, ale byl jsem tímto večerem velmi mile překvapen. Již od prvních tonů bylo zřejmé, že ti čtyři lidé na pódiu velmi dobře znají své řemeslo a doslova žijí svou tvorbou. Okolní vzduch byl doslova přesycen nadšením a nabit úžasnou energií, se kterou kapela odehrála své vystoupení. Přispělo k tomu úžasné spojení živé hudby a skvělých pěveckých výkonů frontmana, který se nebál naplno vžít do kouzla okamžiku.  Myslím, že Universe se brzy budou moci směle postavit na větší pódia v Plzni i mimo ni a svou magií učarují desítky i stovky diváků.

Sám frontman skupiny při krátkém rozhovoru nastínil, že je pro kapelu potřeba stále hrát a zlepšovat se. To si kladou i za cíl do následujících období své činnosti. Velmi rádi by se posunuli do žánru stoner rock, který je již teď velmi patrný a jejich hudba je velmi příjemnou směsicí tónů připomínjících velikány jako Tool nebo Smashing Pumpkins. Do budoucna se budeme moci těšit i na nové písně a první desku kapely, ale zatím podle jejich vlastních slov, je čeká ještě mnoho práce ve zkušebně a také intenzivní hledání druhého kytaristy, se kterým se opět posunou blíže vytouženému zvuku.

Co tedy říci závěrem? Snad jen popřát nadějné kapele mnoho úspěchů a sil do dalších měsíců a upozornit na ně všechny milovníky dobré muziky. Universe Is Kinda Fish jsou tu, vole!

© 2014-2023 panJosef.cz