Článek

REPORT: První ze série koncertů Open stage pod Lampou

Ve středu 23. 3. 2016 proběhla první akce Divadla pod lampou v rámci série koncertů pod hlavičkou "Open stage" prezentující současnou klubovou scénu. Bohužel jsem dorazil ve chvíli, kdy už dohrávala strašická banda Stars are so Far v žánru pop-punku, ovlivněná převážně zámořskými kapelami jako SUM41, Blink182 nebo Bowling for Soup. Po přídavku se kapela za potlesku a upřímného děkování odebrala z pódia do backstage.

Nastal celkem dlouhý prostoj, jelikož nastupující pražská kapela Curlies velice precizně ladila svůj sound. Po nazvučení jsme se s frontmanem Márou a frontmanem domažlického tělesa SticX (jejíž členové na tomto koncertě hostovali u jedné či dvou písní)  přesunuli do šatny, abychom nahráli zdravici pro náš web.

Hned na to už kluci vyběhli na pódium a pustili do publika výběr svých nejlepších pecek. Na úvod je třeba zdůraznit, že kapelu oživují skotské (předtím zde bylo irské, a to je špatná informace) dudy, dokonce jsem se dozvěděl, že se dudák učil hrát v samotném Skotsku. Jako první zazněl song s flegmatickým názvem Je mi to jedno, jež přímo navazoval na skladbu Ženská pokojná, která byla "recitovaná" v počátku vystoupení - tady si fakt nejsem jistej názvem, ale zaznělo zde výborné solíčko.

Za zmínku stojí třeba píseň Žiju poprvé, protože mě vážně zaujala nejen textem a tudíž jí doporučuji k poslechu. Píseň 149km si kluci z Curlies střihli s "novým" bubeníkem na záskok za původního, který dovolenkuje v Thajsku. Dále se předvedl pozounista a frontman kapely SticX, který se nedávno také vrátil ze zahraničí, pro změnu z Indonésie. Netradiční sestavu doplnil (díkybohu jen krátce) i ovíněný baskytarista z Provokace bez Legrace, ten ke smůle nás všech nikam neodcestoval. (smích)

Zhruba v polovině koncertu jsem se rozhodl zahnízdit vzadu za pódiem, kde jsem vesele debatoval o kapelách, muzice a životě s členy Stars are so Far... A nutno říct, že ta tulamorka, co tam byla, mi opravdu pekelně zatočila ránem. Za zmínku stojí také fakt, že kluci začínají uvažovat nad dalším drobným přejmenováním. Stars so Far - no řekněte,co si o tom myslíte Vy?

Parádní koncert a já už se těším na další ze série Open stage v plzeňském Divadle pod Lampou.

P.S. Právě vypouštím tenhle report a zjišťuju, že už je zase středa a Open stage v Lampě s Bags & Liwid, je teda momentálně v plném proudu... no co, třeba tam někdo je a připravuje další report... uvidíme.

© 2014-2023 panJosef.cz