Článek

AKTUALITA: PlzeňskéKapely.cz oslaví 5. narozeniny již tento týden!

Jak jsme Vás již informovali v předchozím článku (https://www.plzenskekapely.cz/clanky/aktualita-5-narozeniny-plzenskekapely-cz-se-ponesou-v-duchu-benefice/), web PlzenskeKapely.cz letos oslaví páté výročí od založení projektu a navíc pomůže podpořit dobrou věc - vybrané peníze z koncertu půjdou na pomoc vojákovi z povolání Karlovi, který byl asi před rokem napaden a nyní je v invalidním stavu. Jak Vás jistě potěší, přípravy na tenhle velký večer jsou v plném proudu, abychom pro vás připravili co největší zážitek. Nyní si myslím, že by bylo fajn, představit si i kapely, které zahrají, protože ten večer je hlavně o nich.

Jako první na pódiu uvidíme partu z Rokycan, což je Důležitá IN Formace. Hrajou něco mezi rock-punkem a bigbítem. Považovat je můžeme relativně za mladou kapelu, i když její původní formace hrála po garážích a vesnických zábavách už před řadou let. Jako o mladé kapele o ní mluvím z toho důvodu, že před asi dvěma lety kapela prošla několika personálními změnami a dostala současnou podobu, začala skládat vlastní texty a objíždět nejprve menší, teď už i větší koncerty a festivaly. Mohli jsme je vidět jako předskokany Paddy And The Rats v Divadle pod Lampou nebo na Gambrinus dnu v roce 2018 (kam se mimochodem letos chystají znovu). A loni v prosinci vydali nové album s názvem Kocourkov

Prostřední část programu se ukáže domácí (plzeňská) kapela Pearly Seconds. Ta pro mne bude takhle na živo úplnou novinkou, protože jejich tvorbu znám pouze z YouTube a Bandzone. Tihle kluci hrající alternativní rock s esencí metalu (jak sami říkají), na plzeňské scéně také rozhodně nejsou žádnými nováčky. První CD vydali v roce 2015 a projeli koncerty napříč republikou i Německem. Určitě je důležité zmínit, že právě tahle parta nás přivedla k nápadu uspořádat páté narozeniny jako benefiční koncert. 

A večer uzavřeHudební společnost Rambanbám z Chlumčan. Tohle už je kapela, která má za sebou pěknou řádku let. Co mě na téhle skáčkové partě vždy hodně bavilo, byly naprosto geniální a vtipné texty. Je asi fajn říct, že hlavní zpěv má v kapele bubeník, což nebývá úplně zvykem. Hrozně jsem si oblíbila jejich poslední album Zloděj bot, kde mám nejraději skladbu Zloděj bot (smích). Rambanbámové jsou velkými podporovateli našeho projektu. Na webu naleznete spousty rozhovorů, reportů a recenzí na jejich tvorbu. Já osobně se na ně velice těším.

Takže v sobotu 20. dubna 2019 dorazte do Divadla pod Lampou, budeme se na Vás těšit!

© 2014-2023 panJosef.cz