Článek

AKTUALITA: Mladé kapely vystoupí v předvečer Gambrinus den 2018!

Dva týdny od zahájení hlasování o to, která ze začínajících kapel si zahraje v předvečer Gambrinus den 2018, již známe vítěze. Stala se jím kapela z Rokycanska - Důležitá IN Formace. Jako druzí skončili kluci z Nízké Úrovně a na třetím místě se umístila děvčata z Chicken Hell. Bylo nám ctí, podílet se na nominaci všech zúčastněných kapel a věříme, že jste rozhodli o těch nejlepších.

Už od začátku bylo hlasování velice napínavé. Všechny zúčastněné kapely dělaly, co mohly, aby nasbíraly co nejvíce hlasů a mohly si tak zahrát na plzeňském náměstí. Dlouho byl rozdíl mezi prvními dvěma kapelami velice těsný, mnohdy o tom rozhodoval jediný hlas.  Celkový počet hlasujících přerostl všechna očekávání. Jak již bylo řečeno, jednalo se o hlasování mezi začínajícími kapelami, takže si myslím, že by bylo fér, Vám je teď trochu představit, abyste sami věděli, na co se můžete příští pátek (22. června 2018) těšit.

Hlavní čas si získala rokycanská rock-punková parta s důmyslným názvem Důležitá IN Formaces celkovým počtem 690 hlasů.  Tihle kluci v současné šestičlenné sestavě společně hrají teprve rok, ale už mají za sebou mnoho odehraných koncertů (mohli jste je vidět třeba jako předskokany Paddy and The Rats v Divadle pod Lampou) a také vydali svoje první EP, které vyšlo v roce 2017.

V těsném závěsu s 668 hlasy se umístila punková kapela Nízká Úroveň. I oni se mohou pyšnit vydaným CD s názvem Jsme zkrátka jiní a řadou odehraných koncertů. Kapela za tři roky svého fungování několikrát změnila své složení, ale vypadá to, že se již současná čtyřčlenná parta kluků ustálila.

Večer započnou svým hraním tři dámy a chlapec z Chicken Hell, kteří v hlasování získali 525 hlasů. Je asi zajímavé zmínit, že kapela vznikla na hudebním táboře přibližně před sedmi lety. Od té doby prošla několika změnami. Děvčata zvláště často řeší problém s absencí bubeníků. Od ledna letošního roku je můžeme slyšet opět v nové sestavě, takže se rozhodně máme na co těšit.

Dorazte 22. června 2018 na plzeňské náměstí Republiky a užijte si příjemnou atmosféru začínajícího léta, slunce, piva a dobrého jídla!

© 2014-2023 panJosef.cz