Článek

REPORT: In The Name of Cobain rozpálili Buena Vistu na počest Kurtovo nedožité padesátky

Dne 4.3.2017 dorazila do plzeňského klubu Buena Vista snad nejznámější tribute kapela s názvem Nirvana - In The Name Of Cobain. Jak již název napovídá, přivezl s sebou legendární písně americké grungeové kapely Nirvana.

Originální Nirvana se rozpadla v dubnu 1994, po "sebevraždě" frontmana skupiny Kurta Cobaina. Slovo sebevražda uvádím v závorkách záměrně, jelikož kolem umělcovo smrti koluje mnoho konspirací. Jednou z nich může být třeba i ta, že Kurta možná zabila jeho manželka Courtney Love.

Ale nyní k samotnému koncertu. Písně od kapely Nirvana neztrácejí na oblibě a proto byl celý sál Buena Vista plný mladých fanoušků. Samozřejmě blízké okolí podia oblepené hlavně mladými slečnami pod dvacet let. Set byl rozdělen na dvě části, kdy jedna obsahovala akustický výstup, přičemž zazněly písně jako například Where did you sleep last night nebo Polly v podání frontmana Martina Hájka alias Kurta Cobaina. Při celokapelové produkci zazněly například  hity Lithium, Love Buzz, Sappy, Pennyroyal Tea, The Man Who Sold The World, Smells Like Teen Spirit a další...

Koncert byl nadýcháný autentičností nirvánovských večírků a došlo i na ošklivé hození baskytarou a kompletní rozsekání elektrické kytary, přičemž mé srdce trochu zaplakalo. Členové In The Name of Cobainholt dbají na pořádný feeling. V závěru koncertu, všem co měli zájem, rozdala kapela na památku své plakáty.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

Co se týče obsluhy na baru, dost mě zarazilo, že obyčejný Gambrinus 10° byl podáván za 36 korun a ještě se částka objednávaného pitiva celkem lišila od předchozí objednávky a to jsem vždy objednával to samé.

Další zajímavou perličkou může být fakt, že lístky na tento koncert se daly do 3. března 2017 objednat stále za 70 Kč (původně tato cena měla být jen do 24.12.2016) v rámci chyby PlzeňskáVstupenka.cz. Změněno to bylo právě ve chvíli (a to doslova na vteřiny, že mi spadla dokonce celá objednávka), kdy jsem lístky objednával já a měl je tudíž za 100 Kč.

Závěrem bych chtěl poděkovat Natálii Hofmanové za odborné koučování při psaní reportu, jelikož jsem bohužel pouze pasivním posluchačem kapely Nirvana.

Byla velká paráda a příští rok si návštěvu tohoto koncertu velice rád zopakuji.

© 2014-2023 panJosef.cz