Článek

REPORT: Gambrinus den 2019

Bylo to velkolepé. Celé město se zdobilo v barvách Gambrinusu. V ulicích po celém centru jste mohli vidět červené, bílé a zlaté fáborky, rudé pivní stany a bílé plůtky, které lemovaly jednotlivé zahrádky. Možná někdo z Vás neví, že jednou z myšlenek Gabrinus dne je totiž užít si pivo jako doma na své vlastní zahrádce. Proto zde najdete bezpočet restaurací a hospod, které si otevřely vlastní zahrádky, kde dostanete pivo do skleněného půllitru a ne do plastového kelímku. A samozřejmě nechyběly čtyři stage, kde byl program nadupaný až k prasknutí. 

V pátek 21. června 2019 byl tak zvaný předvečer Gambrinus dnu, který jako i v loňském roce tak trošku patřil Plzeňským Kapelám. Letos jste hlasovali opět na stránkách Gambrinus dnu a vybrali jste kapelu, která záhájila celý program na hlavní stagei. Výhercem se stala rocková kapela Pearly Seconds, které takhle velký prostor opravdu slušel a kluci se mohli vyřádit. Abych to shrnula, hráli fantasticky. Po krátké pauze, kterou jsme strávili právě na jedné ze zahrádek, jsme se opět přesunuli před pódium, protože se právě na něm chystala vystoupit punková legenda - kapela Plexis. A na závěř prvního dne poněkud žánrový obrat o sto osmdesát stupňů, kdy starší punkáče pod pódiem vystřídaly davy "patnáctek", protože právě měla vystoupit Lake Malawi.

Fotoreport (Jana Kyllerová) https://www.facebook.com/plzenskekapelycz/photos?tab=album&album_id=2444739269095410

Druhý den (sobotu 22. června) jsme započali pořádně mastným obědem, abychom měli řádně připravená bříška na celodenní popíjení. Počasí tomu přálo, rozhodně nebylo žádně vedro a čas od času spadlo z oblohy pár kapek vody. Svůj program jsme zahájili na stagei U Branky, kde vystupovali výherci divácké hlasovačky z loňského roku - kluci z Důležité IN Formace. A s obdivem musím uznat, že za ten rok udělali sakra velký kus práce. Co mi přišlo naprosto skvělé a promakané, bylo to, že se jednotlivé programy nekryly, takže bylo dost prostoru přecházet mezi jednotlivými pódii. Takže jsme přešli k Západočeskému muzeu, kde už byla v největším nasazení kapela Queens Of Everything. Po nich jsme dostali zase trochu hlad, a tak jsme využili pohostinství jednoho ze stanů na náměstí, kde jsme zároveň vyslechli proslovy gratulantů Gambrinusu, které za několik málo okamžiků vystřídaly hvězdy večera, kapela Semtex. Tahle kapela stojí právě za celou hymnou Gambrinus dnu, kterou jste mohli slyšet v průběhu obou dnů v podání mnoha vystupujících kapel. Dalším naším cílem byla stage v Proluce, kde vystupovali staří známí Rambanbáni, před kterými opravdu klobouk dolů za ten kotel. A naší poslední zastávkou toho dlouhého dne byla opět stage Muzeum, kde jsme si zaskákali na V3sku.

Byl to skvělý den. Smekám před organizátory, protože měli vážně všechno promyšlené do posledního puntíku. Myslím, že jsme nebyli jediní, kdo si tento červeno-zlato-bílý den užili. A už teď se začínám těšit na další rok! 

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

Fotoreport (Martin Hanáček) https://www.facebook.com/plzenskekapelycz/photos?tab=album&album_id=2444748095761194
© 2014-2023 panJosef.cz