Článek

AKTUALITA: SIFON rock oslaví 40 let koncertem v plzeňské Alfě

Velkolepou oslavu 40 let existence kapely si na 6. dubna 2019 přichystala plzeňská rocková stálice SIFON rock. Koncert se bude konat v plzeňské Alfě (Americká třída) a složení hostů udělá radost každému, kdo se bude chtít vydat zpět na cestu časem k prvním rokům existence kapely.

Příběh Sifonu je specifický tím, že se jeho sestava i styl v průběhu let výrazně měnily. Společně s tím mládlo i publikum, protože kapela vždy dokázala zaujmout i další generaci fanoušků. Mnozí tak budou mít jedinečnou příležitost vidět v akci členy, jejichž jména znají spíše jako pojmy z kapelního dějepisu.

Na koncertě zahrají hned dva zakládající členové, kytarista Bohumil Sluka a baskytarista Jan Pfalzer. Dalším muzikantem z počátečních let kapely, který si přijde zahrát, je bubeník Jiří „Mikeš“ Milý. Splněným snem mnoha fanoušků bude účast baskytaristy Miroslava Zelenky a zpěváka Zdeňka Jakubce, kteří se zmíněným Bohumilem Slukou tvořili páteř kapely v 80. letech a stali se architekty všeho, z čeho mohl Sifon v dalších letech dál růst. Zazpívat přijde také Petr Bejvl (alternoval jeden čas na postu zpěváka se Zdeňkem Jakubcem), přítomen by měl být i Pavel Hejl (na postu klávesáka natočil s kapelou její první singl „Nejsi na kolenou“, ten však z důvodu dlouholeté hudební neaktivity nevystoupí. 

Většinu večera odehraje současná sestava, ve které vedle dlouholetého kapelníka a bubeníka Jiřího Vébra (v Sifonu působí už 38 let) působí klávesista Miloslav Orcígr, kytarista Tomáš Pícl, baskytarista Karel Malý a zpěvák Karel Babka.

Večer zahájí skupina, která je ještě ošlehanější a zkušenější. Fanoušci se mohou těšit na rakovnický BRUTUS, který funguje už 53 let.

A dalším gratulantem bude VILÉM ČOK. Ten už kdysi křtil Sifonu album Generace, nyní se po více než 20 letech vrátí a také si se Sifonem zazpívá.

Celým slavnostním večerem bude provázet moderátor Karel Rychlý.

SIFON rock se těší na všechny pamětníky i mladší fanoušky a chystá se připravit všem nezapomenutelný zážitek.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

© 2014-2023 panJosef.cz