Článek

AKTUALITA: DEADLY STORM na Božkově!

Sobota 18. března 2017 bude samozřejmě patřit DEADLY STORM. Již 11. ročník této metalové akce se odehraje, kde jinde než v hospodě Pod kopcem na Božkově (Plzeň). Letos se opět představí mnoho kapel z domácího plzeňského prostředí a z Prahy (předměstí Plzně), dále z Polska, Itálie, Srbska... takže je rozhodně oč stát

Line-up:

16.00 -16.40 INNERSPHERE
16.50 -17.30 MURDER INC.
17.40 -18.20 INCINERATOR
18.30 -19.10 CONGENITAL ANOMALIES
19.20 -20.00 POPPY SEED GRINDER
20.10- 21.10 LECTERN
21.20- 22.20 SACRAMENTAL BLOOD
22.30- 23.20 LAID TO WASTE
23.30- 00.30 1000 BOMBS

INNERSPHERE - melodic-death metal s prvky thrash či heavy, ale jak kluci říkají, nemají rádi škatulkování. Charakteristickým znakem jejich tvorby je prý melancholie. Určitě nebude nouze o překvapivé momenty. Na kontě již mají EP se vskutku výjimečným názvem „EP“, které obsahuje 5 songů a křtilo se v říjnu minulého roku. Zároveň kapela nedávno obměnila svoji herní sestavu - nicméně tento večer se za basou ukáže opět David Hradílek (který byl v  Inner na začátku). Kapela aktuálně pilně tvoří a nám nezbývá než se těšit na jejich novou tvorbu, která snad vyústí na konci tohoto roku do nové desky.

MURDER INC. - raw thrash s prvky heavy a death metalu. Jak říkají: "Muzika nás baví a protože máme dojem, že hodně moderních kapel zanevřelo na náš rodný jazyk, děláme to naopak a zpíváme ČESKY!" Kluci jsou pracovití a dnes se mohou pyšnit "Split DEMO 2014",  "Je Čas Zemřít" (2014) a "Povolení Zabíjet" (2016). Největším úspěchem Murder Inc. byl společný koncert s německou legendou S.D.I. (speed/thrash metal), a kdo ví, co přijde budoucnu.

INCINERATOR - death metalové trio z polské Warszawy. Jedná se o poměrně mladičkou kapelu, oproti některým tady. Zcela jistě představí celou svoji nejnovější tvorbu z EP "Rotten Flesh Macabre", které mělo křest před měsícem.

CONGENITAL ANOMALIES - brutal deathmetal sickness z matičky Prahy (na obrázku). Na kontě mají hned několik alb - "Pathology Of Anomalous Origin" (2015), "Human Embryonic Mutilation" (2014) a další demo nahrávky.  A tohle bude, dámy a pánové, prvotřídní nářez! Kapela, která Vás během koncertu provede anomáliemi všeho druhu - ať už se po hudební stránce jedná  o použití různých samplů, industriálních zvuků a efektů.  Hlavně se nesmíte bát... Jen se nechat trochu pohltit a unést libými tóny brutal sickness. Jedna z kapel, na které se osobně těším nejvíce.

POPPY SEED GRINDER - avšak nečekej grind, spíše death/hardcore. Jedna z těch, pro tento večer, dlouhohrajících kapel. Demo "Brutalized" vydali v roce 1998 a jejich pozdější cd „Humanophobia“ (2008) se těšilo velké oblibě a bylo dokonce vyprodáno a vycházelo opakovaně v digipacku. Loňský srpen byl hojný na nová cd a i Poppy Seed Grinder se nedrželi pozadu a výsledkem je „Bleeding Civilization“ (německé studio Schallsucht) – ukázka na bandzone a rozhodně stojí za poslech! Na přelomu milénia a pak opakovaně koncertovali na festivalech typu Brutall Assault či Obscene Extreme. Odjeli i evropské turné po boku švýcarských Cropment či finských Torture Killer.

LECTERN - old school brutal death metal se satanskými texty. Přes fakt, že kdysi jim okolí a hudební prostředí moc nefandilo, se drželi svého konceptu a dnes je to jedna z přednějších kapel této scény. Chlubit se mohou hned několika alby - "Bisbetical" (1999), "Salvific Of Perhaps Lambent" (2010), "Lectern" (2014), "Fratricidal Concelebration" (2015) a "Precept Of Delator" (2016). Lectern si zahráli již po boku velikánů jako jsou Sepultura (BR) a Angra (BR), jsou mimo jiné i pravidelnými účastníky koncertů/festivalů v Helsinkách - letos v květnu na Death Festu.

SACRAMENTAL BLOOD - death metalový headliner ze srbského Belgrade. Pozornost posluchačů si získali svým brutálním, agresivním, technickým a přesto chytlavým death metalem. V roce 2006 byli k zastižení na Brutal Assault Festu, takže leckomu zde již budou známi. Jejich poměrně nedávné velké balkánské turné, které odjel společně s God Dethroned (NL) a Fleshgod Apocalypse (IT), nakonec vyústilo v album “Ternion Demonarchy” (2016), jež u kritiků mělo celkem úspěch. Ještě podotkněme, že budou opět po 11 letech koncertovat v ČR.

LAID TO WASTE - thrash-speed metal. Mezi jejich největší úspěchy můžeme zařadit účast na festivalu  They Shall Feast vol. 4 nebo  Thrash Nightmare III. a vydání cd "Counterattack" (2015), které je jako debut hodnocen docela dobře - hlavně song Oldschool Nostalgia, jenž Vás přenese do dob thrash metalu v 80.letech.

1000BOMBS - a na závěr opět thrash metal v podání plzeňské bandy. Heslo kapely: "Všechno je TOXICKÝ a jediný pravidla jsou - že žádný pravidla nejsou!!!" Hesla se drží i název jejich alba "Peace is Dead" (2014). Dále minulý rok vydali split CD "Infected With Friendship" společně s pražskou skupinou Bajonet.  Jejich tvorba se obecně drží thrashových 80 a 90. let, takže pokud máš toto hudební období rád, přijď.

Čas: od 16:00hod, vlezné: 300Kč, kde: Hospoda Pod kopcem, Božkov

© 2014-2023 panJosef.cz