Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    RECENZE: Plzeňské Discovery (6) - Stars are so far

    Po delší pauze se vracíme zpět s rubrikou Plzeňské Discovery, ve které Vám představujeme nadějné kapely různých hudebních žánrů z našeho kraje. Otázkou zůstává, kdo že nám uzavře první pětici?

    Autoři


    Přečíst článek

    REPORT: Křest alba Avidity For v Šeříkovce

    Plzeňský 6. únor 2016 proběhl ve znamení velké události. Místní kapela Avidity For, jejíž vznik se datuje k roku 2009,  totiž křtila svoje první album s názvem Na svůj osud se nadřeš. Bylo tedy jasné, že to bude nezapomenutelný zážitek, protože tato skupina má v Plzni mnoho fanoušků, kteří se již dlouho před začátkem koncertu scházeli v klubu Šeříkovka, aby byli součástí tohoto výjimečného večera a dokázali hochům z kapely, že jejich tvrdá práce se vyplatila.

    REPORT: Znouzectnost oslavila v Lampě své třicáté narozeniny

    Ano, je to tak už 30 let, co hraje plzeňská legenda Znouzectnost. V pátek 12. února 2016 se představila v Divadle pod lampou, kde si za těch třicet let udělala domovskou scénu a kde pravidelně vystupuje od 90. let, kdy Lampa začínala.

    REPORT: Bylo, nebylo, v plzeňském Hifi clubu zahrála Znouzecnost!

    Když jsme 28. ledna 2016 dorazili do podzemních prostor plzeňského náměstí známých jako Hifi, koncert byl již v plném proudu. Začínal usměvavou dvojicí Caine – Mi. Ta zahrnovala bubeníka Znouze, který se pro tentokrát chopil kytary a doprovázen byl mladou slečnou, která dodala tomuto vystoupení patřičnou energii. Ačkoli jsem tuto dvojici slyšela poprvé, jejich miloučké rytmické písně, které se stylizovaly spíše do folku, na mne velice zapůsobily. Během jejich hraní se prostory, které také náleží k plzeňskému podzemí, pomalu, ale jistě začaly zaplňovat. Sympatické melodie této dvojice vyvolaly úsměv na tváři diváků i samotných hudebníků.

    RECENZE: Plzeňské Discovery (5) - Stíny

    Už jen název našeho seriálu Plzeňské Discovery napovídá, jakým směrem se vydáváme. Po všech koutech našeho kraje pro vás představujeme zajímavé interprety různých žánrů, kteří si podle nás zasluhují více vaší pozornosti. S naší rubrikou jsme zatím navštívili města Chlumčany a Klatovy. Otázkou zůstává, jak to vypadá v našem krajském městě, proto se dnes budeme věnovat plzeňské kapele Stíny.

    REPORT: Dekadentní nářez v Plzni - Armillaria, Self-hatred, Sól a Ellende

    Plzeň se otřásla pod tóny vycházející z místního Divadla pod lampou, kde se 16. 1. 2016  pořádal již desátý ročník události Decadent Winter. V rámci této akce se na pódiu představily hned tři místní black metalové kapely a jedna zahraniční. Postupně se vystřídali Armillaria, doomovější  Self-hatredSól a atmospheričtí Ellende

    REPORT: Vánoční pogování s Cheers!

    Tradiční Vánoční Cheers! unplugged akce plzeňských Cheers! opět rozezněla Plzeň. Tuhle partičku netřeba nějak více představovat, snad jen těm, kteří byli na koncertě prvně, nebo o nich ještě jakoukoliv zvláštní souhrou náhod neslyšeli.

    AKTUALITA: I Set My Friends On Fire poprvé v ČR a ještě k tomu pouze v Plzni!

    Ježíšek už se sice vydal relaxovat kamsi do teplých krajin, čehož využil neúnavný konkurent od temné strany síly Satan Klaus a má tu pro vás jeden z jeho nejtřaskavějších dárečků!

    Poprvé do čech dorazí legendární party kapela ze států I Set My Friends On Fire! Je to jejich první a zároveň jedinej koncert v ČR v rámci evropského turné, což je privilegium, za který sme samozřejmě rádi.

    REPORT: Vánoční punková apokalypsa vol.4

    V sobotu 19. prosince 2015 jste si mohli zkrátit čekání na Ježíška účastí na zuřivě propagované akci s názvem Vánoční punková apokalypsa vol.4. A že to letos zase stálo za to! V rokycanské Hospůdce u Pardála zahrály k poslechu a tanci kapely Topičův křivák, Provokace bez Legrace, Budulínek, Curlies a Tragedis.

    AKTUALITA: Domažlice se představí v zuřivých tónech Animal Hate, Laid to Waste a Wreck Shit

    V sobotu 9. 1. 2016 se v domažlickém klubu Moskyto již od 19hod představí hned 3 kapely. Zahraje známá místní death metalová skupina Animal Hate a společně s ní zazní i plzeňský thrash metal v podání Laid to Waste a hardcore punkově ladění Wreck Shit.

    © 2014-2023 panJosef.cz