Přečti si

Články

    info@plzenskekapely.cz
    +420 773 55 14 14

    AKTUALITA: Avidity For… pokřtí své nové album v Plasích

    Plzeňští metaláci Avidity For… mají na kontě novou dlouhohrající desku Restart, kterou pokřtí 18. srpna v Knížecím pivovaru Plasy na minifestivalu 4Fest open air vol II. Kromě nich zahrají plzeňští průkopníci symphonic metalu Interitus, českobudějovičtí doom/blackoví After Rain a západočeští deatheři Abyss.

    Autoři


    Přečíst článek

    REPORT: Universe Is Kinda Fish vstupují na plzeňskou scénu

    V sobotu 30.6. 2018 proběhl první veřejný koncert začínající kapely Universe Is Kinda Fish pod širým nebem na zahrádce Kafé Panoptikum. Diváků se navzdory hezkému počasí sešlo poskrovnu, ale kapela se tím vůbec nenchala zaskočit a připravila pro přihlížející neuvěřitelně nabitý a energický hodinový set písní vlastní tvorby.

    SLOUPEK: První zkušenosti s nahrávacím studiem!

    Následující článek bych rád věnoval mladým kapelám, které teď postupem času zjišťují, že nahrávky na jejich profilu například na Bandzone.cz pořízené mobilním diktafonem, prostě nejsou ono. Nerad bych se pasoval do role mistra, který ve studiu tráví každý víkend a singly „seká jako Baťa cvičky,“  ale realita je taková, že před Vánoci jsem absolvoval své druhé nahrávání. V prvním případě šlo o nahrávání EP s kapelou (4 skladby), ve druhém případě o moje písničkaření s akustickou kytarou (8 skladeb). Rád bych se s Vámi TOUTO formou podělil o svoje zážitky a poznatky z nahrávání, abyste měli představu na co se připravit a ČEHO se případně vyvarovat.

    ROZHOVOR: Vojtaano oslavil své narozeniny na plzeňské Náplavce

    Český herec, komik a písničkář  Vojtěch Záveský, kterého možná znáte spíše pod pseudonymem Vojtaano, vystoupil se svojí kytarou 16. června 2018 na Náplavce k Světu v Plzni.

    AKTUALITA: Nefestík startuje již zítra

    Benefiční festiválek nezávislé hudební, filmové a divadelní tvorby Nefestík se bude v konat již o tomto víkendu 15. - 17. června 2018 v Nepomuku na Zelenohorské poště. Představí se na něm množství kapel, DJů, několik divadelních souborů, slameři i básníci.

    AKTUALITA: Mladé kapely vystoupí v předvečer Gambrinus den 2018!

    Dva týdny od zahájení hlasování o to, která ze začínajících kapel si zahraje v předvečer Gambrinus den 2018, již známe vítěze. Stala se jím kapela z Rokycanska - Důležitá IN Formace. Jako druzí skončili kluci z Nízké Úrovně a na třetím místě se umístila děvčata z Chicken Hell. Bylo nám ctí, podílet se na nominaci všech zúčastněných kapel a věříme, že jste rozhodli o těch nejlepších.

    AKTUALITA: Ruinfest 2018 je za dveřmi

    Ruinfest 2018, to je skvělá hudba na prahu léta na nádvoří hradu Rabí. Skvělé jídlo a zábava. Stany. Hvězdy. Noční polibky. To je váš první letní fesťák a náš 12. ročník. Letos se na hrad vypraví 6 hlavních interpretů. Horaždovickosušičtí JAM4U zahrají jazz a funky a otevřou vám brány 9.6.2018 v 18.30. Zasněné a melancholické, trochu syrové, trochu kytarové a zároveň zvukově příjemné, to jsou Mason a Tereza z TEEPEE.

    RECENZE: Cliché představují své první EP!

    „Chtěli jsme vymyslet název, který nebude "otřepané klišé“ chápeš?“

    REPORT: Šťastných 13 tour v Divadle Pod Lampou

    Dne 23.3.2018 do Plzně zavítal trojlístek punkových kapel v rámci klubového tour Šťastných 13, které rozjela kapela ZakázanÝovoce na počest svého třináctiletého působení na scéně.

    REPORT: V pátek vystoupila v plzeňské Alfě kapela Krucipüsk!

    Tak a je to za námi. Včera 16.3.2018 jsme mohli být svědky koncertu liberecké formace Krucipüsk. Jaké to bylo? Bylo to... dobré.

    © 2014-2023 panJosef.cz