Článek

REPORT: Vees 20.2.2014

V Budějovicích by chtěl žít každý! A co v Plzni?

Je to tak zhruba měsíc, co jsem si byla zařádit na >ty budějcký< v Andělovi. O co přesně šlo? Ve čtvrtek 20. února se na pozvání kapely Prodavač hrající ve stylu pop/indie dostavila má srdeční záležitost z dob studií: indie-rock´n´rollová partička Vees z Českých Budějovic. Ačkoliv koncík začal v pozdějších hodinách, než bylo uvedeno v programu, ti, co vydrželi, neprohloupili. Moje čekání jistě příjemně zkracovalo dobré pivo a příjemné prostředí klubu, avšak pro pracovníka v sociálních službách se zdála cena za desetistupňového Bernarda trochu přetažená.

Jako první se představili kluci z kapely Prodavač, do té doby pro mě neznámá sestava muzikantů. Určitě bylo na co koukat, ale hudba bohužel nebyla můj šálek piva. Avšak vzhledem k fanouškům pohupujícím se před pódiem bylo patrné, že jde jen o můj subjektivní názor, takže pokud jste vyznavačem pomalejších rytmů a silných textů, neváhejte!

Po menší pauzičce přišli na řadu „Veesáci“. Co na to říct, prostě nezklamali. Vrátila jsem se o nějakých těch pár měsíců zpět a na pecku Wooden People z celku Foe Dry jsem si střihla slušný sólíčko v „tanci“. (No, ono těch sólíček bylo za ten večer víc, jelikož ostatní návštěvníci byli asi Wooden People, ale to sem tolik nepatří…) Krom válů ze starší tvorby kluci zahráli i relativní novinky z EP Golden Preview, včetně songu s názvem Mr. Dman, který jsem si jaksi taksi oblíbila. Pro mě má tahle kapelka o třech členech nemalý potenciál, protože o nich se dá skutečně říci, že jsou hudebníky tělem, duší i rukama! Ke konci vystoupení na důkaz svých kvalit předvedli parádní sólové kousky - to, že bubeník František válí, už vědí snad všichni fanoušci Vees, ale že se odváže i baskytarista a zpěvák Bernard, bylo i pro mě milou novinkou a to jsem již na „pár“ jejich koncertů zavítala. Zřejmě kapele svědčí plzeňské prostředí a malé kluby, jejichž pohodovou atmosféru Bernard při jednom ze vstupů zmiňoval.

Takže co víc vzkázat, než ať vám to šlape, kluci, a doufám, že si zase brzo zapařím! Mimochodem, obě kapelky mají moc pěkně udělaný webovky (http://prodavacovo.cz/, http://www.veespolice.cz/) a jsou i na bůčku, tak se mrkněte a poslechněte…

Závěrem tohohle tlachání bych chtěla pozdravit Marťu, mou spolužačku z vejšky, která se se mnou ještě celkem nedávno o „Vees-ostudu“ dělila, což bylo velmi příjemné, takže Marťule, zdéér!

Edit: Díky vašim komentářům ke článku jsem se hecla a vzala tento úkol trochu vážněji, zjistila info, co by měl obsahovat report, aby byl skutečným reportem (alespoň v základech) i pro „náročnější“ návštěvníky stránek - a tady je výsledek…

© 2014-2023 panJosef.cz