Článek

ROZHOVOR: Trautenberk a jejich 10 let v revíru!

V roce 2010, v pozdních nočních hodinách, v zakouřeným báru, vznikla myšlenka založit kapelu. Trautenberk v roce 2011 začali koncertovat a letos slaví 10 let a za těch 10 let prošli něčím neskutečným. Z malých klubů, jsou dnes účasti na obřích festivalech a sálech po celé ČR.

Luboš "Horst" Valeček (zpěv, od 2011)

Vzhledem k těžké době s koronou jsme při této příležitosti položili členům kapely dvě otázky, a to:

  1. Jak hodnotíš těch deset let v Trautenberku, a co chystáte jako kapela do dalších let?

  2. Jaký byl Tvůj nejlepší koncert za těch posledních 10 let?

Miroslav "Prasopes" Císler (zpěv, od 2014)

No bylo to 10 krásných a náročných let, a doufáme, že po tomhle zvláštním restartu budeme pokračovat v krasojízdě ve stejném gardu.

Těch bylo víc a každej byl zásadní, nebo zvláštní něčím jiným. První zásadní koncert byl na Špičáku, kde se otvíral Bikepark. Byl to náš první koncert mimo Klatovy pro ohromnou spoustu lidí a byl to neuvěřitelnej mejdan. Další byl první koncert bez Obrouše. První Obrfest. To byla silná bouře emocí. Duševní masakr. A třetí byl právě ten výroční koncert za Plazou k deseti letům. Ten jsem si užil naprosto na plný kule. Už jen díky tomu vědomí, že je to na dlouhou dobu poslední koncert téhle velikosti. Byl jsem dojatej, že se nám ten náš dvoukolák podařilo dotáhnout až sem.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

Jak hodnotím 10 let Trautenberka na stupnici od 1 do 10 ? No přece 6. Jsem členem tělesa 6 let, takže to dává smysl, ne ? Počkej, anebo je to hovadina ? No dobře, řeknu pravdu. Prošel jsem za svůj středně dlouhý život asi šesti kapelama a musím říct, že takový raketový vzestup popularity kapely jsem nezažil. A je to prdel. Do dalších let chystáme hrát, vystupovat a koncertovat, seč nám síly budou stačit a opatření dovolí.

Nejlepší koncert za těch deset resp. šest let ? Jako nejlepší pro mne? Nebo kdy jsme nejlíp zahráli? Nebo nejlepší atmosféra ? Nebo největší radost, euforie ? Nebo nejvíc nadšených lidí? Nebo nejšťastnější ochranka? Tak to je tajemství…

Marek "Mála" Vais (kytara, zpěv, od založení 2010)

Těch 10let hodnotím pozitivně... Je nutno dodat, že je to 10let od naší první zkoušky, na který hned vznikly 2 písničky..Pot a vlkodlak? Těch 10 let uteklo jako voda a hlavně od nějakýho třetího roku se ta mašina s kapelou rozjela fakt hodně rychle. Každej rok byl něčím zajímavej a z regionální kapely jsme najednou začali jezdit po celý ČR a všude hlavně chodili lidi, což je absolutně neuvěřitelný. Když se člověk zamyslí, tak nových kapel v té rockové brandži, který by měly takovej úspěch vlastně moc není. O to víc si toho ceníme a děkujeme fanouškům, že nás podporujou! Letos to všechno mělo vyvrcholit podzimním výročním tour. No budeme si muset počkat. Ale určitě se neflákáme, děláme nový songy, novej merch, novou scénu. A věříme že ten příští rok bude na hraní bohatší než letošní .

Nej koncertů bylo několik. Co se týká vnitřního hraní, tak určitě první OBRfest v domácích Klatovech a pak koncert v plzeňském Depu v roce 2018 i 2019, open-air koncerty - to byla určitě letošní Plaza nebo koncerty na Pekelňáku. Ale je pravda, že se těžko vybírá, protože většina našich koncertů má úplně skvělou atmosféru díky našim fandům.

Dalibor "Dála" Dvořák (kytara, od založení 2010)

Za těch 10 let bych řekl, ze jsme ušli velký kus cesty. Kapela je valnou součástí našich životů a jako obrovský motor hodnotím fakt, že nás to všechny pořádně děsně baví. Rozhodně to není jen zábava, kterou vidí naši fanoušci na podiu, ale také spoustu práce, která za tím stojí. Cítíme, že naše fanouškovská základna stále roste, že to naše fanoušky baví, což ten náš motor roztáčí o to více. Věřím, že těch 10 let nejsou naše poslední kulatiny, a že budeme mít ještě co našim fanouškům předvést.

Nej koncertu za těch 10 let mám určitě v hlavě více, většinou to hraní někde poprvé ve mně vzbuzuje silné emoce. Zkusím spíš vyzdvihnout ty “zásadní”. První koncert v Klatovech pod Černou věží, první velký festival - Basinfirefest. První Obrfest v Klatovech. První vystoupeni na Pekelném ostrově, první vyprodané plzeňské Depo, mohl bych dlouho pokračovat... Jako speciální atmosféru určitě hodnotím koncert v pražském Lucerna music Baru. Fanoušci okolo pulkruhove stage, wow!

Jan "Anička" Suchý (basová kytara, od založení 2010)

Těch uplynulých 10 let hodnotím velmi kladně. I když je to všechno časově náročné, tak ty zážitky za to prostě stojí. Do dalších let chystáme novou desku (snad příští rok)

Nejlepší koncert byl za mě ten výroční (10let) za Plazou.

Jiří "Jörg" Hodl (bicí, od 2012)

  1. Uteklo to hrozně rychle těch deset let a byla to paráda. Splněný sen.

  2. Koncertů je asi víc Špičák, Basinfirefest, Pekelný ostrov, první Hrady a teď ta Plaza!

Za celou redakci PlzeňskéKapely.cz přejeme aspoň dalších 10 let a hlavně ať se brzo vrátí živá muzika. Připojte se i vy se svým přáním.

© 2014-2023 panJosef.cz