Článek

REPORT: Cocotte Minute - VEĎ MĚ TOUR 2018 - Divadlo pod Lampou!

Sobota 15.12. 2018 přinesla dlouho očekávaný koncert kapely Cocotte minute v Divadle Pod Lampou. Už den před konáním bylo vyprodáno a to samo o sobě slibovalo, že to bude stát za to.

Fanouškové se začínali scházet na baru už po sedmé hodině večerní a někteří ještě venku marně sháněli lístky, zatímco probíhala zvuková zkouška. Kolem osmé už byla docela slušná účast a přítomné začaly oblažovat metalové verze koled z repráků.

Když Cocotte minute ve 21h nastoupili, klub doslova praskal ve švech. Hned po první vypalovačce Shoř teď, to v publiku neskutečně vřelo. Když zazněla balada Veď mě, většina osazenstva naplno zpívala. Následovaly další hity z EP Veď mě, které vyšlo letos v září, jako například naprosto dokonalá Křič nahánebo Králům koruny, na kterou Cocotti v říjnu natočili nový videoklip. Slyšet jsme mohli třeba i Traviče vodynebo Srdce, které jsme mohli najít na předchozí desce !Rituál, Kmen a Srdce a Kmen! Zabrousili i do minulosti skladbami Sado disco a dokonce až ke svým kořenům songy Czeko nebo Kopem.

Došlo i na kulturní vložku v podobě country vystoupení zpěváka Zellera a jeho tradiční stage dive. Přesto, že bojoval s nachlazením, předvedl úžasnej výkon, stejně jako ostatní členové kapely, včetně jejich techniků. Celá Lampa naplno pařila a můžu říct, že jsem byla ráda, že jsme s kamarádkou vychytaly místo vepředu na lavici, protože dole nebylo absolutně k hnutí a přesto celej kotel neskutečně pogoval. Od začátku do konce panovala úžasná atmosféra a většina přítomných jen neochotně odcházela domů. Pro mě to byl jeden z neopakovatelných zážitků a těším se na jarní turné, které Cocote minute pojedou s kapelami Trautenberk a Dymytry.

© 2014-2023 panJosef.cz