Článek

REPORT: "50" Radka Zíky s Extra band a Parademarche ALFA 1.4.2016

Rockový matador Radek Zíka oslavil 1.4.2016 v Plzeňšké Alfě, své kulaté jubilejní padesátiny. No a jak jinak by se to dalo odestát, než li  muzikou sobě vlastní a to hned ve dvou formacích - domácími Extraband revival a Pražskými Parademarche.

Nu což, člověku je 50 jen jednou za život a je třeba to řádně a bujaře oslavit což se tenhle večer Radkovi povedlo naprosto dostatečně. Už hodinu před akcí byl sál v podstatě vyprodán a obsazen. Večírek odstartovali Parademarche s výborným kytaristou Jardou Janeckým, který nahrál úvodní skladbu na CD CZECH MASTERS OF ROCK GUITAR Čeští mistři rockové kytary vedle mistrů jako jsou, Michal Pavlíček či Radim Hladík....
Tato Pražská partička, hrající vlastní melodické, rockové pecky hned na začátek přilákala dav fanoušku a ALFA se otřásala hity Křížem krážem  kdy dav zpíval s kapelou ale i povedenou baladou Obraz plný slunečnic. Parademarche naprosto důstojně rozjeli krásný večer, který zdaleka nekončil.

Extraband revival v plné sestavě pro tento večer, nastoupili do rozjetého mejdanu aby ještě více rozpárádili plnou Alfu dychtících po hitech z pera J.Rajtmajera a P.Navrátila. Sál praskal ve švech a Extraband hustil z pódia jeden hit za druhým. Kytara velikána a kytarového mága Pavla Navratila chrlila kytarové riffy proslulé známých skladeb jako jsou Mejdan, Sudé berou, Měj se fajn, Půlnoc a mnoho dalších, které fanoušci Extraband znají nazpamět´ a unisono je pějou s kapelou.

Pod pódiem to doslova vřelo, základna dychtících slečen uváděla Radka do rozpaků a myslím, že klukům na pódiu včetně oslavence Radka, kterého se to týkalo, to nijak nevadilo. Radek je nejen výborný zpěvák, kamarád co nezkazí žádnou legraci, ale má své kouzlo hlavně u dam a slečen, které mu to dávají patřičně najevo. Oslavenec byl tento večer bohatě obdarován spousty dárků od přátel, kamarádů ale i slečen, které se mu odhalovali a nabízeli přímo pod podiem.

Radkova padesátka, byla řádně oslavena! Co víc si může chlap v padesáti přát? Na závěr bych chtěl poděkovat Pavlu Navrátilovi, za pozvání, Radkovi za přání k narozeninám a celému Extrabandu za zahraní skladbičky a samozřejmě za moc krásný páteční večer s touhle výtečnou partou muzikantů z Extraband Revival a Parademarche.

© 2014-2023 panJosef.cz