Článek

REPORT: Open Stage - Acid Row, Arcana 13 a Messa

Projekt Open Stage v Plzni v Divadle pod Lampou běží stále dál. Minulá neděle, 13. listopadu 2016, byla v režii jedné místní plzeňské kapely - Acid Row, a hned dvou zahraničních - italských Arcana 13 a Messa, které vyrazily na společné turné po Evropě.

Jako první se představila plzeňská stoner rock-punková kapela ACID ROW, jejíž kořeny sahají do roku 2009, kdy se ještě jednalo o ne moc aktivní uskupení s názvem Project’76. O dva roky déle už ale koncertují a obohacují plzeňskou scénu "o notnou dávku lapidárních stoner-rockových transcendentních fantasmagorií, kdy některé přežívají dodnes". Acid row se také mohou pyšnit svým prvním cd, které vyšlo letos pod názvem "Bad delivery". Kluci to odstartovali ve velkém stylu a ve znamení písní I can smell your pleasure in her underwear, Animal love, Lucifer, Desert chaser či Metastasis. Musím souhlasit s mnohými komentáři od posluchačů, protože tohle je po delší době pořádný stoner rock, který si napříště už nesmíte nechat ujít!

ARCANA 13... Arcana 13, jak to jen popsat... To musíš slyšet, vidět, cítit, zažít! Doom metalová stoner kapela, která Tě pohltí... A není to dlouho, co jsou kluci oficiálně na světě. Jsou to velcí fanoušci italských hororů, které samozřejmě doprovázejí jejich koncert. Samozřejmě.Polovina lidí pohlcena symbiózou toho, co vidí, a toho, co slyší. Druhá polovina se tváří jakože neví, co si má myslet... Snahou kapely je filmy sestříhat tak, aby odpovídaly jejich hudbě a poskytnout tak posluchači/divákovi jakýsi horor doom zážitek. Tvorba Arcany 13 je výrazně inspirována láskou k heavy 70', tedy jmenovitě k Black Sabbath či Pentagram. Songy, které jsme mohli slyšet pocházejí víceméně z jejich alba "Danza Macabra" - kupříkladu Dread Ritual, Suspiria nebo Hell Behind You. Já je každopádně nemohu dostat z hlavy, a jak se říká v jednom jejich oblíbeném hororu - "Terror can be a sound!"

MESSA je mladá italská doom/stoner kapela, která se hned z kraje také může pyšnit albem a to "Belfry", jenž je ponurejšího rázu a místy má až okultní atmosféru. A i celý jejich koncert je prodchnut výrazným kontrastem mezi kytarovými riffy a krásným vokálem jejich zpěvačky Sary. Pokud jste se nerozplynuli pod náporem kyseliny od Acid Row a dokonce jste přežili fakt, že Arcana 13 vás nelítostně přirazila svým vystoupením ke zdi, možná jste se i dočkali tklivého vysvobození právě od Messy... A to třeba ve formě jejich Babalonu, Hour of the Wolf či Blood. 

A dovolte mi pozvánku na další Open stage:
- 22. listopad bude věnován punk rocku a to pražským Sour bitch, dívčí uskupení, a The Junk Food
- 6. prosinec bude jakýsi special song writer, protože se svou tvorbou ukáže Jakub Šmucr a Dick Savage

© 2014-2023 panJosef.cz