Článek

AKTUALITA: Místní Borci uvádějí svůj 100. a zároveň vánoční večírek pro náročné.

Kdy: 19.12.2015
Kde:
Divadlo Pod lampou
Start:
19:30
Vstup:
120 předprddej (+poplatky) /150 na místě

White Wine [US/De]
Pamatujete si 31knots? Mix kytar, matematiky, artrocku, ale i jazzu, klasiky nebo klezmeru, se skvělým zpěvem a bezchybnou instrumentací. Poslední desku vydala portlandská parta v roce 2011 a frontman Joe Haege ve stejném roce založil sólový projekt Vin Blanc/White Wine. Vin Blanc/White Wine nezůstal od debutu "Chroma Key" v roce 2011 v koutě. Předloni se Joe Haege spároval s bubeníkem kapel Blut Sport Disko a Plasma Police Fritzem Brücknerem, kterého poznal na turné s Menomena, a společně natočili elpíčko "In Every Way But One".
Přesto, nebo snad právě proto, si Haege zachoval výjimečnou muzikantskou integritu a rukopis: přestal se starat o to, jak skladby přijme veřejnost, a soustředil se výhradně na to, jak znějí a co sdělují - a jak je s výsledkem spokojený on sám. Jeho melodický vokál, kousavou elektriku a vkusnou elektroniku doprovázejí úsporné, ale důrazné bicí s ozvěnami synth-punku konce sedmdesátých let. Oba hudebníci si sedli natolik, že Haege dočasně opustil L.A. a přestěhoval se do Lipska za Brücknerem. Chvíli hrají na rozehřátí jen tak v duu a protože jim asi bylo smutno, tak v Září 2015 vzali do trojky bubeníka Kirmese, který nám mimojiné dohazuje ty nejúchylnější kapely, co ste mohli vidět. Kruh se zdá se uzavřel a celá kapela mění název na White Wine, aby se to lépe skandovalo!Debbi Love.Autorské duo Debbi Love, neboli Bio Masha a Luděk Kazda, produkuje žánrově nevymezené hity s vizí a) inovativních gastromelodií, b) zvukových pořadů určených prostorem prezentace (sound specific) a v neposlední řadě vědeckofantastickým hudebně dramatickým pořadem Shitparáda, vysílaným pravidelně na radiu Streetculture. Jejich snem je hrát dobře a dlouho jako jukebox, aby všichni byli šťastní a nevadilo jim, že skladby nikdy předtím neslyšeli a mnohdy ani potom neuslyší. Silným pojítkem Debbi Love je dlouholetý kladný vztah k improvizaci. Všechny ustálené písně, tzv. hity jsou pouze jejím důsledkem.

Dogs for Breakfast, nebo spíš psi ke snídani vznikli v roce 2009 z popela kapely The Slavier, kdy se tak odpoutali od páníčka a mohli si hoblovat to svoje pokaždý trochu jinak. Rozhodli se nezaseknout na místě a postupně s každým albem trošku změní styl a trcohu přitvrdí. Víceméně se ale motaj někde mezi metalem a hardcorem a jak je u talijánů zvykem, tak se s tim fakt neserou! Na albech spolupracovali například s borcema jako je Luca Mai nebo Giulio "Ragno" Favero z Mombu a ZU, kteří DFB pomohli k ještě bohatšímu zvuku a prodejům desek samozřejmě.

Arai jsou čtyři kluci ze Stodu. Nebo ze Stoda, teď nevim, možná i dál. Tedy skoro místní a svým talentem dokazujou, že s nima prostě musíme počítat... Nedávno a rokem vylezli ze zkušebny a mají za sebou teprve pár koncertů a jedno splitko se spřízněnými Melmac, který vydali na Slush Records, ale pokud se na to nevyserou, tak maj doost slibnou budoucnost. Píšou, že hrajou post rock, aby si pak klidně zahrávali třeba s noise rockem nebo post metalem. Nezpívaj, ale umí to. Nepotřebujou ukázat víc, je tam vše co chtělí říc.Předprodej:

Tentokrát máme dokonce i předprodej, tak ušetři na pivo třeba tady:
http://www.plzenskavstupenka.cz/cz/component/ticketseller/title/11672-white-wine-d-usa-debbi-love-dogs-for-breakfast-it-arainebo:
https://www.smsticket.cz/vstupenky/6113-white-wine-d-usa-debbi-love-dogs-for-breakfast-it-arai

a zajít můžeš sem:
Music records, Dominikánská 3, Plzeň

© 2014-2023 panJosef.cz