Článek

REPORT: Festival Za Barákem vol.4

Již po čtvrté patřil závěr prázdnin oblíbenému festivalu Za Barákem, který se uskutečnil v malebném městečku Úterý (Plzeň-sever). Po menší pauze se zde sešlo téměř 200 lidí a vytvořili skvělou atmosféru. Na pódiu se představilo hned  sedm kapel, které udávaly večeru ryze rockový nádech, a to primárně i v rámci jejich tvorby samotné.

První ročník festivalu se uskutečnil v roce 2011 a za tu dobu si samozřejmě prošel svým vývojem, a to i v návaznosti na podpoře fanoušků, města a sponzorů. Zejména se posun týkal technického zázemí jako profesionálního pódia a zvuku. Cílem pořadatelů je tento postup k lepšímu udržet a v nadcházejících ročnících nabídnout další inovace, které posunou kvalitu zase o něco výše. Dále organizátoři doufají, že se i v dalších letech bude festival Za Barákem těšit stále větší oblibě.

Já osobně jsem byla z prostředí, kde se Za Barákem konalo, a všude panující přátelské atmosféry nadšená! Zahrát si přijelo pět plzeňských a dvě pražské kapely. Letošní ročník zahájili plzeňští Strange Society se svým tzv. strange metalem. A s prvními tóny se areál festivalu se začal pozvolně plnit nově přijíždějícími, kterých nakonec bylo téměř 200. Dále se na pódiu představili pražští ±0, hrající nois pop, a Role, lo-fi pop, a plzeňští Unlucky Funkers, funk rock, Pan Serbon, rock, Cox&Vox, big-beat-rock'n'roll, a nesměli chybět Seventh Passion, progressive rock.

Ozvučení bylo na pohodu, vstupné "za hubičku", občerstvení za super ceny a v areálu i možnost přespaní ve stanu. Já hodnotím jedničkou a těším se na další ročník.

© 2014-2023 panJosef.cz