Článek

REPORT: Apple Juice a Plexis v Divadle pod Lampou

V pátek 7.4.2017 zahrály v plzeňském Divadle pod Lampou legendární tuzemské punkové kapely Apple Juice a Plexis.

Apple Juice, jabkovej džus, nostalgie. Tenhle koncert mě vrátil v čase. Tím mám na mysli takovej ten pocit, když se při prvních písních zasníte a rázem sedíte na chodbě střední školy, s čírem na hlavě  a v ruce třímáte 128 megovej obří mp3 přehrávač. Zazněly songy jako Zloděj koní, Tenhle song, Hajzl parta  a další pecky. Dušan, frontman kapely. uvedl také nový song s názvem Hrouda.

Po krátké pauze se na pódiu objevili pražští Plexis. Frontman Apple Juice na pódiu se svým aparátem zůstal, jelikož učinkuje v obou kapelách zároveň. S nostalgií to nebylo jinak, frontman Petr Hošek je česká punková legenda, která vesměs vyrostla na kapelách Buzzcocks či Sex Pistols. Petr nedávno mimochodem oslavil svojí 50ku v pražské Lucerně (a my mu mimochodem dodatečně za redakci blahopřejeme). Vznik kapely se datuje k roku 1984, takže tahle banda má už lecos za sebou. Písní zaznělo mnoho, ale zmíním své nejoblíbenější, a to třeba Svět jsou jenom báry, Cesta k druhejm, Krize, Síla v srdci. Parta mladých pankáčů si před pódiem vynutila jejich oblíbený song Mistrovství v zírání, a to tak, že na frontmana pokřikovali již několik songů dopředu Co čumíš?! Co čumíš?!, načež svůj vymodlený song opravdu dostali.

Byl to moc fajn večer, návštěvníků bylo tak akorát, ačkoliv bych na takovouhle našláplou akci očekával větší publikum. Tak zase příště!

Pokud jste tuto akci prošvihli, můžete tyto dvě bandy zastihnout ještě dnes večer v berounském klubu Metro, což je prakticky za humny.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

© 2014-2023 panJosef.cz