VÝROČNÍ ZPRÁVA 2020:
Podporujme muziku, kluby a místní umělce!

Drazí čtenáři, muzikanti, majitelé klubů, zvukaři a přátelé,

perný rok 2020 je za námi. Myslím si, že se z tohoto roku můžeme i poučit. Všichni z hudební branže si prošli nevídanou krizí a utrpěli obří šrámy - snažím se mířit hlavně na muzikanty, návštěvníky hudebních akcí, zvukaře, bedňáky, moderátory, agentury, až po majitele klubů, barů a hospod.

Je to něco, o čem jsem si já osobně myslel, že je naprosto nemožné, když jsem na přelomu února sledoval narůstající počty nakažených koronavirem v Číně. Ten nejčernější scénář se bohužel naplnil a v našem kraji, v naší zemi a celém světě zavládl nevídaný chaos, který nikdo z nás nedokázal předpovědět.

Za uplynulý rok se naší redakci PlzeňskéKapely.cz, i přes nastalé potíže, podařilo dosáhnout skvělých výsledků. Spolupracovali jsme s DEPO2015 na dramaturgii letního harmonogramu DEPOvLETU, kdy se celé léto na nádvoří a ve vnitřních prostorách bývalého trolejbusového depa konal úžasný program. My jsme táhli za ten hudebně-dramaturgický konec pomyslného provazu. Mohli jste zažít i skvělá dětská vystoupení, divadla a pestrou gastronomickou nabídku.

Nakopli jsme zpět hudební pořad REPRÁK, který má dlouholetou historii. Zůza Pi zaujala opět místo produkční a moderování se ujal Standa Boháč a Libor Moulis.

Dvorní fotograf Martin Hanáček fotil jako o závod, a také se k nám do redakce přidal ostřílený redakční matador Ricardo Delfino.

Další velkou součinností byla možnost podílet se na Festivalu na ulici, což je teď již legendární festival lokálních umělců v Plzeňském kraji. Vystoupila zde více jak stovka interpretů a my jsme u toho byli jakožto jeden z partnerů. Dokonce jsme se podíleli i na vývoji webových stránek festivalu.

V neposlední řadě jsme se také stali partnery plzeňského Pilsen Busking Fest, který i přes aktuální situaci dokázal natáhnout velice zajímavé interprety a nádherně zakončil celou festivalovou sezónu v Plzeňském kraji.

Po celý rok, i přes tu dobu, kdy byla kultura naprosto, ale naprosto mrtvá, jsme se snažili vdechovat ji do úst alespoň doušky a střípky, o čem se dalo psát. A to například informace o nových albech, videoklipech a dění ve zkušebnách, kterým se kapely v tomto "rekreačním čase" věnovaly.

Rok 2021 otevíráme s novým webem, a také objednali výkonný webový server, díky kterému nyní bude procházení tohoto hudebního portálu mnohem svižnější a příjemnější. Na druhou stranu rozpočet na provoz webu se nám vyšvihnul skoro 10-ti násobně. Určitě nás budete moci podpořit skrze nákup našeho merchandise. Připravujeme trička, placky, samolepky a další zajímavé předměty, o kterých Vás již brzy budeme informovat.

Připravujeme možnost publikování a promo pro jednotlivé kapely a PR agentury.

Také pracujeme na databázi a profilování hudebních klubů a databázi zvukařů po celém Plzeňském kraji

Samozřejmě víme, jak se celá situace má, a proto celou tuto službu necháme zdarma do té doby, dokud nás aktuální koronavirová situace bude stále trápit.

Musím poděkovat všem, kteří do našeho projektu zainvestovali svůj čas, talent i svůj um, publikovat skrze toto médium. Za 7 let jsme to dotáhli neskutečně daleko a výsledky jsou vidět!

Neskonalé díky také patří všem čtenářům a podporovatelům. Počet odběrů na našem facebooku se jen za posledních rok ztrojnásobil, a proto jsme nezaháleli a začali se věnovat i publikování na Instagram, kterému se věnuje Kristýna Fikrlová.

Závěrem bych všem, kteří tuto ročenku čtou, chtěl popřát mnoho zdraví a propařených koncertů v roce 2021. Buďte bdělí, opatrní a tento rok si užijte jako žádný jiný!

Josef Petřík
šéf PlzeňskéKapely.cz
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram