Článek

AKTUALITA: Živá ulice 2017 je v plném proudu

Šestý ročník festivalu oživí centrum Plzně na 10 dní. Na celkem 5 místech můžete potkávat divadlo, food festival, výstavu, letní kino, dny módy, program pro děti a samozřejmě také hudbu, která neodmyslitelně k Živé ulici patří. Hudební dramaturgie je letos rozdělena do několika programových linií.

Živá ulice jako každý rok dá prostor plzeňským kapelám, ty tvoří přibližně jednu třetinu celého hudebního programu. Na festivalu zahrají například Kníry, Frajara Putika, Lakuna nebo Burlesque. „Plzeňské kapely jsou nedílnou součástí festivalu. Máme radost, že máme festivalové stálice, ale objevujeme a dáváme příležitost i mladým kapelám z místní scény, které rozhodně stojí za poslech,“ zve na plzeňskou sekci dramaturg festivalu Matěj Halaš. Další hudební linii představuje současná progresivní scéna v čele s interprety, jako jsou Wild Tides, No Distance Paradise, ROLE, KLUCI nebo OPAK DISSU.

Živá ulice dává velký prostor také nemainstreamové hudební scéně. Chceme návštěvníky festivalu seznámit s projekty, které stojí za pozornost, ačkoli nejsou tak mediálně známé. Řada interpretů, kteří na Živé ulici vystoupí, získala hudební ocenění nebo na ně byla nominována,“ dodává k výběru interpretů Matěj Halaš. Na Živé ulici ale potkáte i známá jména jako The Tap Tap, Thom Artway či Fast Food Orchestra.

Oblíbený pop up bar Inspiral Garden nabídne zahraniční hudební produkce, jejichž výběr si vzali na starosti plzeňští Místní borci a spolek Conexis. Pod korunami keřů v Šafaříkových sadech zahrají muzikanti z Jihoafrické republiky, Itálie, Francie nebo Velké Británie. Každý večer navíc bude následovat silent party s jedinečnou DJskou selekcí. Do sluchátek vám pustí electro, house, breakbeat, ale i sedmdesátkové disco.

Celý hudební program najdete na www.zivaulice.eu. Festival Živé ulice pořádá ArtProm s.r.o. ve spolupráci s Kulturním spolkem 3P složeným ze zástupců čtyř významných plzeňských kulturních subjektů - Anděl Music Club, Divadlo pod lampou, Zach's Pub a Měšťanská beseda.

© 2014-2023 panJosef.cz