Článek

ROZHOVOR: Vojtaano oslavil své narozeniny na plzeňské Náplavce

Český herec, komik a písničkář  Vojtěch Záveský, kterého možná znáte spíše pod pseudonymem Vojtaano, vystoupil se svojí kytarou 16. června 2018 na Náplavce k Světu v Plzni.

Musím se přiznat, že jsem o téhle akci nevěděla, takže jsme na Náplavku s přáteli dorazili až na druhou část programu. Účast byla hojná, a tak i my jsme si našli místo k sezení na trávě mezi dalšími skupinkami a poslouchali. Svoje hraní začal skvělou skladbou od The Clash – Lost in the Supermarket. Pak už samozřejmě pokračoval s vlastními písněmi Tramvaje a Babyboom – ta mě osobně naprosto nadchla.  Jako poslední zazněla Vojtaanovo asi nejznámější skladba Budulínek, díky které na sebe v roce 2016 výrazně upozornil jako na písničkáře. Po jejím doznění se snad mohlo zdát, že už je s večerem konec, ale v tu chvíli se chopil mikrofonu Vojtovo kamarád, společně s námi diváky zazpíval Vojtovi „Hodně štěstí,“ protože právě dnes slavil svoje pětatřicáté narozeniny.

K řadám gratulantů jsme se připojili i my a zároveň jsme Vojtu využili pro krátký rozhovor.  Za sebe musím říct, že se jedná o neuvěřitelně příjemného a milého člověka, který měl soucit s mojí nervozitou z prvního rozhovoru ;).

Ahoj Vojto, jak se ti hrálo u nás v Plzni na Náplavce?

Protože už jsem byl v Plzni po několikáté a jde o projekt, který mají moji kamarádi, takže mi tu bylo zase skvěle a bylo zase více lidí než minulý rok, tak se mi hrálo ještě o to líp.

Co je pro Tebe největší inspirace při tvorbě písniček anebo stand-upových vystoupení?

Největší inspirací je vážně život kolem mě. Považuju se v osobním životě za tichého člověka, ale jsem spíše pozorovatel. Koukám kolem sebe a sleduju věci, které se mi pak hodí při stand-upech i při muzice. Pozoruji co se děje kolem, jak lidi žijou, co je trápí, nad čím přemýšlí a použiju to.  A pak doufám, že to bude lidem blízké, protože to vlastně znají.

Dnes je ti 35 let, to už je velká část života za sebou, ale také velká část života před Tebou. Jaké máš plány, na co se můžeme těšit?

Největší cíl v tuhle chvíli je mít děti a být dobrý otec. A co se týče muziky, tak budu jen doufat, že lidi budou chodit, protože mě baví hrát hlavně pro lidi, ale žádné konkrétní plány nemám, prostě chci jenom hrát a chci, aby to publikum bavilo.

Vojtovi moc děkuji za rozhovor. Byl to moc příjemný letní večer a jistě se můžeme těšit spousty dalších takových večerů tady na Náplavce a co se Vojtaana týče, doporučuji vyrazit na další z jeho vystoupení, protože je to neuvěřitelný zážitek.

© 2014-2023 panJosef.cz