Článek

REPORT: VerbířFest - Strange Society a nový objev Quattro Buggy

Na začátku prvního prázdninového měsíce, v pátek a sobotu 1-2. července, proběhl v jedné menší obci jménem Panenské Břežany miniaturní fajnový festival s názvem Verbíř Fest. Kousek od matičky Prahy na kousku zeleného plácku vyrostlo malé pódium a ještě menší stánek s pivem, klobásou a gulášem.

Tento 2-denní festival zahájila kapela Jasnej Pomeranč, skáčko z Odolené Vody, což je co by kamenem dohodil od Panenských Břežan. Následovali alternativní Pražáci v podobě kapel Algaes a Captain Pyro.

Hvězdami pátečního večera byla "naše" plzeňská kapela Strange Society. Návštěvníci festivalu a členové dalších kapel zřejmě očekávali podobné hudební experimenty jako na pódiu předvedly některé předchozí kapely, ale bohudík. Po poslechu prvních dvou písniček se z laviček zvedlo pár chlapců, kteří si přišli k pódiu kapelu náležitě užít. Své vystoupené kapela zakončila jak je již pomyslným zvykem písní s pracovním názvem JZD. A kluci ze Strange se po svém koncertu také dočkali pochvaly od ostatních kapel... Strange se dále představí 6. srpna na Šídlováku v Plzni na akci Upeč Buřt vol. 2, kde zahrají společně s Pearly SecondsStatic Wave, Fixage a Brocks...

Pomyslným headlinerem měl v pátek být Michal Šeps, finalista Československé Superstar 2011, a jeho kapela Tawahedo MoM, kteří ale nakonec bez omluvy nedorazili! Zřejmě jim to jejich mírné drogové indispozice nedovolily. A tak večer zakončila punk-rocková Družba

A máme tu sobotu, kterou jsem strávila spíše malým výletem do Odolené vody než poslechem prvních kapel. Nicméně ve 12hod už na pódiu stanul folkový kytarista zpěvák Vladimír Šunda a po něm písničkář Joee33, který už má na kontě 2 alba.

Pak jsem byla upozorněna na kapelu Quattro Buggy (část kapely na fotce) pocházející z Nového Jičína. Kluci vyhrožovali, že hrají "cosi", a po některých výkonech předchozích kapel jsem byla velmi skeptická, co to to "cosi" je. Nicméně je to kapela hrající rock'n'roll-hard rock a dokonce si poslechnete i foukací harmoniku. Tento rok stihli vydat album "Blackened Pistols", ze kterého samozřejmě zahráli všechny songy - nejvíce mne zaujaly Body on body, Buggy balada a Vampír. Na cd jsou pak k poslechu ještěScreaming gun, Memory, Temný vesmír a English sex. Upřímně doufám, že se mi podaří kluky nalákat do našich končin, abyste si je i vy mohli poslechnout a vychutnat tak jako já na Verbíři.

Obavy byly naplněny a na pódium následně nastoupila kapela, jejíž jméno jsem raději zapomněla a vzhledem ke změně pořadí kapel, je i bohudík snad nedohledatelné... Kapela příšerná - kytary na 3 akordy by ještě ušly, ale ten údajný zpěv nebyl poslouchatelný a obsah textů v prvním dojmu jenom utvrdili. Písnička Hovno - hovno, které patří mezi nás... ta kapela stála za totální hovno!

A po této zkušenosti jsem raději odjela. Nicméně na scéně se ještě objevily poslouchatelné kapely jako Trikolor, Maniac, FixAge a pár dalších

© 2014-2023 panJosef.cz