Článek

KAPELNÍ REPORT: Velikonoční večírek v Rakovníku!

V pondělí 17. dubna 2017 jsme vyrazili s rokycanskou kapelou Budulínek do Rakovníka. Zde se měla ve večerních hodinách odehrát akce nesoucí název Happy Easter. Už při příjezdu jsme si nemohli nevšimnout menší stage stojící uprostřed ulice. Hned po vystoupení z aut jsme pocítili agresivní zimu, proto nás také velice překvapil zpěvák kapely 2nd, která právě hrála svůj set, jelikož vystupoval pouze v košili.

Kapela 2nd měla posluchačům opravdu co říct, osobně bych vyzdvihl píseň "Listí", která mi ovšem lehce připomínala tvorbu Vypsané fixy, což neberu jako mínus. 2nd zahráli samozřejmě více autorských skladeb a ač pop-rock není zrovna můj oblíbený hudební styl, tak jsem si jejich vystoupení užil. Následně kapela přidala i nějaký ten cover a přenechala místo hostitelské bandě nesoucí název Krize!

Pokud znáte starší tvorbu kapely "Dilemma in Cinema", zajisté jste nemohli přehlédnout jejich osobitého frontmana "Cirila". Divoký tatér již v současné době v "Dilemmě" nepůsobí, ale vede svou vlastní bandu, a tou je právě "Krize". Tahle kapela si mě téměř okamžitě získala. Nejvíce však chválím píseň "Koření", kdy punkové riffy kytaristy agresivně podkresluje zvuk trumpety. Text: "Pomluvy! a Závist! Pomluvy! a Závist! Pomluvy! a Závist! rakovnický koření!" jsem si "broukal" ještě dlouho po skončení jejich setu.  A další možnost vidět "Krizi" rozhodně využiji.

Nastal čas na to opustit svá místa v davu a přesunout se na pódium. Jelikož se akce konala venku, musely být přestavby rychlé, aby kvůli "policejní hodině" nemusel být zbytečně  moc okrajován kapelní playlist. Musím uznat, že ten večer se všechny kapely zachovaly kolegiálně a svoje vystoupení zbytečně nepřetahovaly, aby neošidili o  herní čas své kolegy. Po zvukové zkoušce nastoupila na pódium kapela jejíž jsem členem - Budulínek. Jako obvykle jsme zahajovali písní "Myška", následně přidali "Medovou kantátu" s lehce katastrofickým textem, a nechyběla ani promiskuitní "Jiřina". Celý koncert jsme ukončili skladbou vyprávějíc drsný příběh se zemědělskou tématikou, "Masakr prasat".

Krátce po tom, co jsme "vyklidili pole" , nastoupila na scénu kapela Zputnik. Ne však zatím v kompletní sestavě. Agresivní zima zahnala jejich zpěvačku Anetu Praglovou do auta. Za pár okamžiků však na pódium nastoupila a kapela zahájila svou show. Pro mě osobně bylo příjemným překvapením, že hudba Zputniku oslovila i starší generaci přítomných posluchačů, kteří se pod pódiem vesele vlnili. Na píseň "Všichni jsou svině" byl na pódium pozván i Ciril z kapely "Krize". Vysoký hlas Anety, který je pro Zputnik téměř ikonickou záležitostí, zněl s Cirilovým vokálem zatraceně dobře. Také na playlistu Zputniku jsem nalezl svého favorita a tím mám na mysli píseň "Houby". Nastala desátá hodina a písní "Televizní svět" skončila vydařená akce plná skvělé muziky a super zážitků.

© 2014-2023 panJosef.cz