Článek

REPORT: Večer s Glajstr Duo a Tcheichan u Anděla

S přítelem jsme po nějaké době vyrazili 7.3.2018 na koncert do Anděla. Jednalo se o jeden z těch poklidnějších večerů, kdy vystupují dvě dvoučlenné kapely, lidí v sále je tak akorát ke stolečkům a všude panuje milá atmosféra.

Jako první se na podiu představila dvojice z Jičína a České Lípy - Tchei-chan. O jejich vystupování jsem až do dneška neměla ani tušení a hodně mě to zamrzelo. Svůj výstup započali skladbou Slečna Prokrastinace. Už od prvních tónů si mě získali. Zpěvák a kytarista v jednom prokládal jednotlivé písně krátkými postřehy o tom, jak texty vznikaly. Doprovodem mu byl mladík pobíhající mezi klávesami a cajónem (což je perkusivní hudební nástroj latinskoamerického původu – prostě bedýnka) :D. Dvojice představila i několik skladeb ze svého nejnovějšího alba Obzory. Za srdce mě však chytla velmi hluboká píseň Beztak z alba Nitrozpyt, po jejímž doznění se v sále strhl obrovský potlesk.

Po krátké přestávce na scéně vystoupilo plzeňské Glajstr Duo. Kapela se vyznačuje texty vlastně pouze s erotickou tématikou, která je popisována velmi úsměvnými metaforami z oblasti jídla, sportu atd. Sama kapela o sobě říká, že se jedná o intelektuální porno-pop.  Líbivý zpěv geniálního řečníka Filipa, pro něhož jsou prkna klubu tolik známá (např. ze Slam poetry), byl doprovázen hodně jemnou hrou na klávesy. Stejně jako první dvojice prokládali kluci svoje vystupování historkami. Asi největších úspěchů se dočkaly písně Mártyho patálie, Nehoda, Jazykolam anebo Tvaroh.

Hrozně jsem si celý večer užila. Byla jen škoda (a to spíše pro vystupující), že účast nebyla taková, jakou by si jistě obě dvojice zasloužily.

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

© 2014-2023 panJosef.cz