Článek

REPORT: Vánoční pogování s Cheers!

Tradiční Vánoční Cheers! unplugged akce plzeňských Cheers! opět rozezněla Plzeň. Tuhle partičku netřeba nějak více představovat, snad jen těm, kteří byli na koncertě prvně, nebo o nich ještě jakoukoliv zvláštní souhrou náhod neslyšeli.

Plzenští Cheers! fungují od roku 2011 a mají za sebou x desítek koncertů, po letošním létě nejen po republice. V březnu tohoto roku například zahráli jižanům na irském festivalu v Itálii, loni pro změnu zahajovali táborský festival Mighty Sounds, také se stali tečkou za Keltskou nocí v Plumlově. Takhle bych mohla pokračovat dál a dál.. Zkrátka a dobře, nejedná se o žádné začátečníky ani béčka mezi kapelami.

V klubu Zlomenej kozel to 19. prosince 2015 znělo irskými melodiemi s nádechem vánoční atmosféry. Kapela po delší době hrála opět ve „svém“ městě a tak to také na koncertě vypadalo. Přišlo mi to jako vánoční sešlost veliké (plzeňské) rodiny. Kam se člověk podíval, tam známá nebo alespoň povědomá tvář.

O nové tváře ovšem též nebyla nouze a chvilku po 9.hodině večerní už nebylo v horním patře klubu k hnutí.

Někteří to vyřešili a uvelebili se hned před kapelou na podlaze. Ke konci večera vystřídal frontmana Cheers! zpěvák spřátelené kapely Presumpce neviny, aby nám pro zpestření zapěl a zahrál něco „svého“. Nemusím asi zmiňovat, že se k němu přidali i někteří účinkující.

Kapela Cheers! zahrála snad celý svůj repertoár. Zazněla obě alba i pár věcí z jejich začátků. Jak jsme se po koncertě shodli s přáteli, mají již přemnoho písniček. V druhé polovině večera se to v malém prostoru před kapelou už hemžilo ploužícími či pogujícími fanoušky. Už jsem si myslela, že nikdo nezačne..

Každopádně mohu říci, jednalo se o velice vydařený předvánoční večer a myslím si, že se mezi nově příchozími jistě našli další do řad fanoušků kapely.

Cheers! to You and Merry Xmas

© 2014-2023 panJosef.cz