Článek

REPORT: Traktor a Komunál válcovaly Plzeň

Černá trička s potisky kapel Komunál  a Traktor všude kam se podívám, džínové kalhoty a vesty s nášivkami, "barvy na kůži  a vlající hřívy" . Tak takhle nějak to vypadalo v pátek 27.11.2015 v nově zrekonstruovaném plzeňském klubu Šeříkovka na koncertním Rebel tour.

Chvíli po dvacáté hodině zazněl sálem hlas a upoutal velké množství obecenstva. Kapela Komunál byla nažhavená už od začátku, a i když proběhly malé technické problémy, na další průběh to nemělo žádný vliv. Obecenstvo fantasticky spolupracovalo a pělo z plných plic. Z pódia sršela obrovská energie a proudila do fanoušků, kteří utvořili super atmosféru. Po pomalých ploužácích přišel vždy rockový nářez, a když se dostalo na spontánní píseň Dědek s cibulí, zpívali i ti, kteří neznali slova. Minulý rok jsem popisovala velký zpěvákův hlas, letos jsem si všimla, že za zmínku stojí i velice zajímavé vokály bubeníka, který sice nebyl moc vidět, ale byl určitě slyšet.

Druhou velice živou skupinou byl Traktor. Když začali hrát, byla jsem okamžitě obklopena rockery, kteří "hráli na kytaru" a zpívali slovo od slova. Zpěvák Martin Kapek dokázal okouzlit nejednu slečnu v publiku, pánové zase nepohrdli kytarovými sóly. Zazněly jak nové, tak starší písně jako Sudičky, Sybil, Alcatranz, Kdy dojdou náboje a vzduch a velice chytlavá Neber si rockera. A znovu obrovský obdiv celé skupině, jelikož takovýchto pravých rockových skupin, kteří do toho dávají celé srdce není mnoho.

Před koncertem jsem zavítala do shopu Traktorů a kromě úžasného trička jsem si odnášela i úsměv na tváři, protože rozhovor a přístup pána, který zde prodával byl velice příjemný a přátelský.

Celou akci pokládám za velmi vydařenou a přeji oboum kapelám, aby se jim dařilo stejně dobře jako doposud, v pořádku dohráli tour a doufám, že jsme je v této sestavě v Plzni neviděli naposledy.

© 2014-2023 panJosef.cz