Článek

REPORT: Smokie v plzeňském Pekle

Kdo zavítal v pátek 25.9.2015 do plzeńského Pekla, byl svědkem neuvěřitelné show britské legendy mezi rockovými kapelami. Smokie svým prvotřídním průletem největšími hity jejich čtyřicetiletého působení, rozparádili celý Kulturní dům.

Mezi první „zahřívací“ pecky večera patřili From Smokie With Love, Mexican girl, I´ll met you at midnight.Obecenstvo se z většiny sestávalo z generace narozené kolem roku 1968, avšak našli se i zástupci mladších generací. Kapele s velmi energickým a výborně hrajícím bubeníkem, který byl chvílemi hlavní hvězdou na pódiu, se podařilo doslova rozhoupat celý sál. Při poslechu Don't play your Rock 'n' Roll to me, se musel každý v sále pohybovat v rytmu, jinak, jak bylo všem oznámeno frontmanem, budou vyvedeni ze sálu ostrahou.

Zpěvák se rozpovídal o češtině a jazycích v okolí naší republiky docela vtipným způsobem. Kontextu dle reakcí většina porozuměla, avšak nevím, jak tomu bylo s některými frázemi na adresu publika. Posluchači sedící na sedačkách v blízkosti pódia se v druhé části koncertu shlukli u kapely a tančili spolu s nimi.

Ke konci koncertu se přidali ti, kteří si chtěli pořást rukou se členy této legendární kapely. Při odchodu z koncertu bylo slyšet mezi návštěvníky mnoho a mnoho pozitivních slov na adresu skupiny a jejich vystoupení.

Nejlepším zakončením jaké mohli zvolit, byla jistě po vytleskaném opětovném příchodu kapely na pódium skladba Living next door to Alice, spolu s If You Think You Know How To Love Me.

Jsem si jistá, že se Smokie brzy a velmi rádi vrátí mezi české fanoušky a posluchače, kterých tu mají, dle obsazenosti sálu velmi mnoho

© 2014-2023 panJosef.cz