Článek

ROZHOVOR: Léto podle Rambanbám!

  • Rambanbám

Jak prožíváte letní hudební festivaly? Trávíte je spíše na pódiu jako účinkující nebo relaxujete jako běžní návštěvníci.

Letos byl zřejmě zdárný rok a hodně se slavilo, takže my jsme hráli spíše na městských slavnostech než na festivalech. Festivaly jsme navštívili přesně dva. Byl to rozmanitý Rýzmberský večírek u Kdyně, kde kromě pódia bylo možno navštívit i dílny, projekce a výstavy. Druhým byl benefiční Kašperský Nadoraz s podtitulem Punk for People, což se taky přesně stalo.

Část kapely se letos vydala na Mighty Sounds, což je podle nás ten žánrově nejlepší festival u nás. Palec nahoru si zaslouží i Rockový slunovrat, jednodenní červnová akce v lese kdesi u Berouna, a taky Rock for Churchill nebo slovenský Uprising. Tyhle festivaly se ale navzájem časově kříží a to dokonce i s našimi koncerty.

Můžete už teď "vyzdvihnout" jeden festival či hudební akci, která suverénně předčila ostatní?

My si stojíme za tím, že být Rambanbám znamená i být gentleman. Všechny koncerty byly báječné, ale jeden byl přeci jen výjimečný. Letos jsme jedinkrát opustili hranice a již podruhé se představili na Adorf Festu v Německu. Naopak, v sobotu 26. sprna zahrajeme po dlouhé době doma v Chlumčanech!

‌Na vašich koncertech již zaznívají nové skladby, chystáte se je v blízké době nabídnout fanouškům i formou nahrávek?

Pěkný po‌střeh, děkujeme. Nemáme zatím materiál na celou desku, ale chystáme alespoň ochutnávku! Když to klapne, jak má, předběhneme s ní i Ježíška a třeba tak zachráníme Vánoce.

Chystáte se případně natočit hudební klip? Pokud ano, na kterou z vašich písní by to bylo?

Připravovali jsme se letos na jaře. Prozradíme, že to měla být Lolita. Chystali jsme takovou uhlazenou úchylárnu. Nakonec se ale ukázalo, že na klip není nejvhodnější doba, a tak chystáme jinou formu prezentace. Pokud dojde na klip, budeme vybírat i z nových písní.

Udály se v kapele nějaké zásadní změny?

Zásadní změna se u nás moc neděje, ale zrovna v sobotu s nimi hrajeme.
Od založení kapely (2011) proběhla jen jedna personální změna, když Pavel (Negr) i se svojí baskytarou odešel a jeho místo v kapele „chladil“ Tomáš (Pisky) Chlad. Pavel se po třech letech vrátil, tentokrát na pozici dominantní sekretářky.

Jen zřídkakdy se na koncertech objevuje zakládající člen Jiří (Sáček) Pytel, protože si kromě kapely založil i rodinu. Se svou milou ženou má dvě děti, ale na trumpetu prý pořád umí.

Dechovou sekci postupem času doplnili Ondra (saxofon) a Míra (trumpeta, aby Tomáš (větší trumpeta) nezůstal na ocet.

Rodinu založili i Tomáš (basa) a Tonda (bicí). Oba mají syna, každý svého, se svou ženou.
V květnu se oženil Tomáš (trumpeta) a v září se chystá Ondra (sax). Pája (klávesy) se nám zasnoubil, ale ještě nám neřekl, kdy do toho praští.

Standa (kytara) zatím nic neříkal, ale taky už má svoji věrnou fanynku.

Kdy Vás fanoušci mohou v nejbližší době slyšet naživo?

Hned v pátek 25.8 v Karlových Varech na Rolava Festu, začínáme v šest a těšíme se velmi. Ještě tentýž víkend v sobotu odehrajeme domácí koncert, a to jen kousek od zkušebny. Určitě vylezeme včas na klubovou sezónu, tak se těšte - jako my!

© 2014-2023 panJosef.cz