Článek

ROZHOVOR: Cat's Eve

Rozhovor s Cat's Eve

V kapele jste 2 slečny... jak jste se k sobě dostaly?

Eva: Seznámily jsme se ještě na střední škole. Tenkrát jsem hrála v jiné (rockové) kapele a myslím, žes mě poprvé viděla na koncertě a moc sympatická jsem Ti nebyla, že je to tak? Naštěstí jsme se pak daly do řeči a zjistily, že si hudebně i lidsky rozumíme.

Katka: Je to přesně, jak říká Eva, poprvé jsem ji viděla na koncertě, snažila se na pódiu tvářit jako velká rockerka a působila na mě nějak namyšleně, ale ještě ten večer jsme se seznámily, prohodily pár slov a nakonec jsme se naštěstí spřátelily, díky čemuž mohly vzniknout Cat's Eve.

Na co cílíte Vaši tvorbu, máte nějakou konkrétní tématiku?

Eva: Vzhledem k našemu věku a k prozatimním zkušenostem píšeme hodně o klucích a o lásce. O šťastné i nešťastné. Často se „vypisujeme“ z nějakých pocitů, které zrovna prožíváme. Koneckonců, lásky není nikdy dost. Ale máme samozřejmě v plánu orientaci i na jiná témata.

Katka: ...ale to je zatím spíš v takovém dlouhodobém plánu.

Kolik za sebou máte let působení a koncertů? Dokázaly byste si vzpomenout na nejlepší koncertní zážitek?

Eva: Fungujeme myslím od roku 2010. Žádný jeden konkrétní koncert nemůžu jmenovat jako nejlepší. Když se lidé na koncertě baví a je hezká atmosféra, užijeme si to vždycky.

Katka: Žeby to vážně bylo už skoro pět let?! No, fíha, ale je to tak, konkrétně na podzim to těch pět let bude. Také nedokážu určit, který koncert byl nejlepší, každý měl v sobě něco, na co ráda vzpomínám.

Cat's Eve, otázka se sama nabízí, co název znamená a proč jste si ho vybraly?

Eva: Cat’s Eve je slovní hříčka z našich jmen. Cat jako Katka a Eve jako Eva, přičemž slovní spojení dohromady znamená “kočičí večer“. Kočky a obecně zvířata máme obě rády, jen já jsem možná o něco větší “kočkoholik“.

Katka: Byl to takový můj první nápad na název a oběma se nám to líbilo. A stále líbí. A taky jsme obě kočky, no ne?

Dne 10. 7. 2015 jste zahrály v plzeňském Kafe?Panoptikum, je to můj oblíbený podnik... jak se líbí Vám?

Eva: Moc dobře se mi hraje a zpívá na zahrádce, lidé mohou být venku na čerstvém vzduchu a zahrádka je ve vnitrobloku, což eliminuje “čumily“ a ruch z ulice.

Katka: Je to moc příjemné prostředí pro koncert, za barem se na nás usmívá Sjůza, se kterou je vždy pohodová domluva. Navíc je to krásně v centru, takže tam může dorazit každý z naších „fanoušků“, přátel i celá rodina.

Jak jste na tom s nahrávkami? Je něco v plánu?

Eva: Zatím máme na našem bandzone jen pět písní nahraných, dá se říct, doma “na koleni“, já bych ráda zapracovala na kvalitě nahrávek a ráda bych také přidala další songy.

Katka: Rozhodně, plány by byly, teď už se k tomu jen dokopat.

Jaký je Váš hudební cíl a kam byste to rády dotáhly?

Eva: Prozatím je mým cílem vydat CD a pořádat víc koncertů. Abych pravdu řekla, netoužím po tom být celebritou, jde mi o to, aby písničky, které píšu, někoho oslovily. Aby v lidech vyvolávaly emoce, aby se při poslechu naší kapely cítili dobře. Dokud budu moci hudbou zlepšit náladu alespoň jednomu člověku na zeměkouli, budu ji dělat.

Katka: Důležité je zdokonalovat se, já osobně bych si přála, abychom prostě dělaly hudbu, která bude vážně dobrá a kvalitní, silná a procítěná, bude vyprávět příběhy, kterým všichni budou rozumět i v případě, že nebudou rozumět textu (často máme texty v angličtině, v plánu jsou i jiné jazyky – např. francouzština). Prostě bych chtěla docílit toho, aby naše hudba jako taková v lidech vyvolávala ty pocity, se kterými jsme ji vymýšlely. A samozřejmě aby se líbila.

© 2014-2023 panJosef.cz