Článek

REPORT: Whitesnake revival - rocková smršť v House of Blues

Když se v páteční večer 4. prosince 2015 otevřely brány všech plzeňských klubů, naše kroky směřovaly do tiché Černické ulice, do klubu House of Blues, kde měla ten večer vystoupit plzeňská revivalová kapela Whitesnake revival. Je třeba poznamenat, že toto uskupení se těší velkému zájmu veřejnosti, neboť již půl hodiny před začátkem, byl klub plný dychtivých posluchačů. A že opravdu bylo na co se těšit.

Hned na začátek tato šestičlenná parta odehrála několik písní bez přestávky a mezitím dovnitř stále proudili další a další žízniví fanoušci. A mohli být více než spokojeni. Na baru s vynikající obsluhou zahnali tělesnou žízeň osvěžujícími chlazenými nápoji a o umělecké naplnění se postarala výše zmíněná kapela. Atmosféra byla prostě úžasná a málokdo vydržel v klidu, když se vzduchem ze silných aparátů nesli rockové rify 80. let, které tak proslavili kapelu Whitesnake.

Když jsem občas zavřel oči ve chvíli, kdy se sálem nesly nesmrtelné písně, jako například Here I Go Again nebo Give Me All Your Love, skoro by se dalo zapomenout, že u mikrofonnu stojí Radek Zíka, zpěvák revivalu, ale posluchači zněl v uších hlas samotného Davida Coverdala, který byl podstatou kapely Whitesnake a jeho zásluhou si uchovala až dodnes svůj lesk a slávu. Dá se pouze chválit preciznost, se kterou se plzeňští hudebníci chopili těchto úžasných tónů a nejsou jen jedním z "revivalů", ale zůstávají hodnotnou a viditelnou kapelou na plzeňské i české hudební scéně.

Za nejlepší moment považuji úžasnou rockovou baladu Is This Love, která zůstává jednou z nejznámějších a nejlepších počinů, které kapela Whitesnake kdy hrála. Tento večer byl plný úžasných momentů a kde zdaru celé akce jistě přispěla i kamarádská atmosféra mezi podiem a hledištěm. Zpěvák dokázal v pauzách mezi písněmi vtipnou poznámkou pobavit přihlížející a neváhal ani sejít mezi posluchače a přijmout nabízeného panáka.

Co říci závěrem? Přeji této kapele hodně sil a elánu do dalších koncertů a doufám, že opět budu moci prožít kouzelný večer provázený tóny jejich čarovné hudby.

© 2014-2023 panJosef.cz