Článek

REPORT: Šťastných 13 tour v Divadle Pod Lampou

Dne 23.3.2018 do Plzně zavítal trojlístek punkových kapel v rámci klubového tour Šťastných 13, které rozjela kapela ZakázanÝovoce na počest svého třináctiletého působení na scéně.

Večer odstartovala relativně mladá pop-punková kapela Marathon, z Dolního Bukovska. Kluci to rozbalili hned na začátek a publikum je odměňovalo bouřlivým aplausem. Zahráli pecky z alba Moje tvář, kterou křtilo právě spřízněné zÝo v červenci 2017. Zazněly songy jako Stará, ale má, Přátelství na prodej nebo Mám to rád, ke kterému natočili klip v září 2017.

Kluci příjemně překvapili, postarali se o skvělou atmosféru a svou roli předkapely splnili na výbornou. Publikum bylo už před vystoupením ZakázanÝho ovoce rozehřáté a připravené si večer náležitě užít.

Když se Lampou rozezněly první tóny Nikdy nezapomenem, kotel už byl ve varu a v té správné náladě. Rozpálené fanoušky odměnili hitovkami jako Vem si mě, Genocida nebo Alkoholka . Na zpěvákovi Mimim bylo vidět nadšení z hraní v rodném městě a celkově byla cítit úžasná energie, naplňující nejen návštěvníky klubu, ale i samotné muzikanty.

Závěr večera jsem bohužel musela vynechat. A tak se těším, že si kluky z By the Way a jejich desku Takový Jaký Sme, poslechnu někdy příště.

Nenechte si ujít následující koncerty. Další zastávkou téhle výjimečné tour je 30.3.2018, klub Melodka v Brně.

© 2014-2023 panJosef.cz