Článek

REPORT: Sakala a Nulajednanula v Pekelné Bráně

V magický den 11.prosince 2015, kdy byste těžko hledali na nebi měsíc, byl totiž nov, se vytvořila krásná atmosféra pro nadcházející událost. Vše zahalila naprostá tma a v ulicích se nic netušící lidí chystali na páteční párty do různých klubů.

Já byla požádána udělat fotoreport v hudebním klubu Pekelná Brána. Prostor v Pekelné Bráně není veliký, ale to nebrání prožít zde veliké koncertní zážitky. Celý klub má undergroundový nádech a cítíte se zde jako doma. Začátek koncertu kapel Sakala a Nulajednanulanula byla plánovaná na 20:00. Kapela 0100 přijela o něco déle a tak koncert začínal o něco později.

Již při prvních tonech vnímavý člověk zaregistroval, že do našeho světa se chtějí dostat jiné mocné síly, které narušují rovnováhu našeho bytí a nebo naopak přišly tu rovnováhu nastolit?! Na to odpověď neznám, ale každopádně kapela 0100 dokázala tyto světy propojit takovým způsobem, že mi běhal mráz po celém těle. Mladá kapela Nulajednanulanula z Klášterce nad Ohří je post-hardcorové uskupení o čtyř členech. A jejich atmosférické skladby Vás opravdu vynesou do neprozkoumaných dimenzí, které chcete navštívit znovu a znovu. V Pekelné Bráně se nacházíte na prahu pekel, tržiště duší a hudební nával z nástrojů otevřel velikou trhlinu, lámal se zde čas i prostor. Každé hrábnutí do strun otevíralo srdce všem lidem v místnosti. Bylo vidět jak září a noří se do hudby z hlubin jež nejsou vidět.

Vysoká frekvence proudila skrze každý otevřený kanál i nadále. Nastoupila sludge kapela Sakala. Kapela složena ze tří členů Vás chvilku nenechala stát v klidu. V těle se vařila krev a kdo chtěl mohl se dotknout těch nejemnější vibrací, protože v tu chvíli byly brány otevřené. V malém prostoru jste přímo napojený na kapely a tudíž zážitek je z nich o to mocnější.

Celý fotografický report můžete vidět zde. Fotografický záznam jsem pojala hodně undergroundově a pocitově, abych umocnila vjem, který ve mě hudební zážitek vyvolal. V budoucnu doufám, že kapely opět budeme moci slyšet i na dalších místech, protože tyhle kapely si dle mě zasluhují velikou podporu a slyšet je naživo je jako plout v kosmické lodi a přesto být v kontaktu se Zemí.

Vřele doporučuji si zajít i na další koncerty pořádané v Pekelné Bráně, jistě nebudete zklamáni.

© 2014-2023 panJosef.cz