Článek

REPORT: Předkoncert k festivalu Odpadních vod 2018

Je to už několik měsíců, co jsem psala o akci "Panoptikální zákal" na svém blogu, kde vystoupila kapela Johnny Service, která hraje "toaletní punk"  a zabývá se různými tématy. Jedním z nich je i mycí pasta pro dělníky, známá pod názvem Solvína. Ale k tomu se dostanu.

Včera 19.1.2018 jsem navštívila super akci v Clubu Alcatraz, s názvem "Předkoncert Festivalu Odpadních Vod." Jako první vystoupila kapela China Soup. Jejich styl jsem moc nepochopila, ale ještě zvláštnější bylo publikum. Už dlouho jsem neviděla tolik mládeže se třpytivými květinkami nalepenými na tváři, s věnečky a největší bizarnost byly asi brutálně vytažené kalhoty a v nich zacpané svetry a vůbec, jakékoliv svršky. Dole to vypadalo trošku jako čekání velké vody, nebo též kalhoty "havlovky". Ale originalitě a fantazii se meze nekladou. Spousta tanečníků se kroutila jako pod vlivem houbiček. Demáč kapely zde k poslechu.

My jsme však všichni čekali na pořádný nářez v podobě zmíněných Johnny Service a tak jsme se jen s pivem v ruce kroutili v pozadí za sloupem.  Abysme udělali pořádnou recesi, vzali jsme si vtipné brýle a vytáhli kalhoty po vzoru publika u předchozí kapely a musím říct, že nám to fakt seklo.

Když začali hrát Johnny Service, tak začli létat role toaletního papíru vzduchem, jak bývá zvykem. Ne teda v tomhle klubu, tam tohle všichni mohli spatřit vůbec poprvé. Ale což, všechno má být někdy poprvé. K dispozici byla i záchodová štětka, která sloužila jako zubní kartáček, jako mikrofon, jako hřeben - prostě všechno, co vás jen v pořádném kotli na malém prostoru může napadnout. Bohužel to asi odneslo i pár sklenic, ale tím si nejsem vlastně jistá, jak a kdy se to stalo.

Jenže ten největší průšvih teprve přišel se songem o solvíně, kterou si pravděpodobně smyšlená osoba v textu zkoušela potřít řitní otvor. Poprvé jsem zažila, že bysme dostali k dispozici krabičku solvíny. A už to jelo. Plácali jsme to po sobě, měla jsem to na zadní části těla, v rozkroku (nebojte, vše jen na kalhotech, ne na kůži), ve vlasech, pánové ve vousech  a pak se rozhodlo, že by mi nejspíš prospěla solvínová pleťová maska.

Jelikož jsem byla rozdováděná a pro každou špatnost, nepřemýšlela jsem, že ta maska, která mi byla ze začátku příjemná a hezky chladila, způsobí do rána menší problémek. Jelikož naše skupinka dělala nejlepší bordel, vyhráli jsme i lístky na oficiální Festival Odpadních Vod, který se bude konat 23.-24.2. 2017 v Plzni - Božkově, v  Hospodě Pod Kopcem.

Pak ještě zahráli Myotox, ale my se přesunuli už o podnik dále.

No, já se jdu pomalu připravovat na další večer, kdy si ještě před koncertem Prayers in Vain zajdu na jedno, dvě zahřívací pivka a pak se jde pokračovat. Sice tohle nebude asi takový bordel a prasárnička jako včera, ale i tak věřím, že o srandu a nejapné žerty nebude nouze.

Tak hezký sobotní večer a kocovině zdar!

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

© 2014-2023 panJosef.cz