Článek

REPORT: PlzeňskéKapely.cz slavily v "Lampě"

Už jsou tomu dva roky, kdy náš internetový portál poprvé spatřil světlo světa. Stejně jako minulý rok, jsme se rozhodli tuto událost náležitě oslavit, tentokrát se akce přesunula z "Kalikováku" do "Divadla pod Lampou".

Oslava našeho vzniku však nezměnila jen místo konání, ale i počet interpretů, který se "smrštil" na "pouhé" 4 kapely. Včerejší večer jste tudíž mohli zahlédnout na pódiu nejen zakladatele celého projektu Josefa Petříka, jenž vystoupil s kapelou Provokace bez legrace, ale i mne samotného, a to při setu kapely Budulínek. Kompletní "čtyřku" doplnili sokolovští The Smokers a Rambanbám z Chlumčan.

Dorazil jsem kolem sedmé hodiny, to už před "Divadlem pod Lampou" postávalo několik známých. Prohodili jsme pár slov a zamířil jsem si do baru, kam jinam. Probíhala zrovna zvuková zkouška The Smokers, trochu mě překvapilo, že brána do samotného sálu byla uzavřena z důvodu probíhající zvukové zkoušky. Přiznám se, že jsem se s něčím podobným dosud nesetkal. Tento krok jen vypovídá o profesionálním přístupu ze strany Divadla pod Lampou.

The Smokers zahájili svůj set značně energicky, a proto netrvalo dlouho a před pódiem se již objevovali první odvážlivci "rozjíždějíc" divoké taneční kreace. Lidé začali pomalu ale jistě proudit do sálu a i když ve většině případů postávali a popíjeli v poklidu svůj drink, nezapomněli přitom kapelu odměnit potleskem či vyřknutou pochvalou.

Po ukončení setu jsem měl trochu napilno, bylo na čase se připravit na vystoupení Budulínka. Bohužel nás na pódiu čekalo nepříjemné překvapení, jelikož technika nemálo potrápila přítomného zvukaře. Začátek se tedy trochu protáhl, ale nakonec vše dopadlo dobře a Budulínek se mohl pustit do svého setu.

Jako třetí vystoupila Provokace bez Legrace. Pod pódiem to značně vřelo, návštěvníci vesele poskakovali do rytmů jednotlivých písní a občas si i zapěli chytlavé texty společně s kapelou. Zejména píseň "Zdravotní ségra" okouzlila přítomné fanynky natolik, že se tři z nich vydaly na pódium, aby se zde zmocnily mikrofonu a refrén podpořily svým sborovým zpěvem.

Posledními účinkujícími nebyl nikdo jiný než známá "skáčková" banda Rambanbám. Před samotným setem vyvěsila kapela mohutnou plachtu se svým logem. Tento počin jsem již sledoval z baru, kde se na televizní obrazovce mohlo sledovat právě probíhající pódiové dění. Spousta návštěvníků se rovněž rozhodla občerstvit se před posledním hudebním vystoupením, a proto u baru bylo zase chvilku živo. Po prvních tónech písně "Zloděj bot" se většina diváků hromadně zvedla a zamířila do sálu. Rambanbám rozjeli fantastickou show, která roztancovala plno lidí a i mne... Vzájemná spolupráce mezi našim projektem a kapelou funguje již nějakou dobu a musím dodat, že funguje skvěle. Více si o této kapele můžete dočíst v rubrice Plzeňské Discoverykde jsme Rambanbám věnovali historicky první díl.

Kapela dohrála brzy k ránu, návštěvníci se pomalu rozprchli a mě už jen zbývalo rozloučit se se všemi známými. Záměr rozloučit se se Standou Boháčem, kytaristou Rambanbám se však zdál jako nadlidský úkol, jelikož průchod do backstage byl doslova ucpán početnou skupinou fanynek. Nakonec byly slečny tak hodné a do backstage jsem byl následně vpuštěn.

V průběhu večera došlo také na ocenění nejčastějším přispěvatelům. Cenu v podobě trička s potiskem našeho portálu si odnesla za své články autorka a korektorka v jedné osobě Veronika Hanáková. Nové CD kapely Trautenberk udělalo radost fotografovi Martinu Hanáčkovi. Dvěma CD kapely Sex Deviants jsem byl obdarován já osobně (egoista).

Závěrem bych jménem našeho portálu poděkoval všem našim věrným i nevěrným čtenářům, vystupujícím kapelám a všem co podpořili či stále podporují tento projekt.

© 2014-2023 panJosef.cz