Článek

REPORT: MAELSTRÖM a NIL v Kalikováku 18.12.2015.

Pátek se mi celkem nevydařil, od rána mi bylo dost zle a před sebou jsem měl naplánovanou akci v Kalikovském mlýně, který sem chtěl několikrát za den zrušit, nakonec jsem rád a děkuji Martině D. za dobrý tip.

Začátek se sice trošku protáhl jak už bývá zvykem ale nějak mi to ani nevadilo a myslím, že ani ostatním, který přišli dřív aby si zabrali místo na sezení.(..za což bych chtěl taktéž poděkovat Martině) Maelström, nebo část kapely, cosi na pódiu řešili a Já, poněvadž jsem tuhle partičku neměl možnost zatím živě slyšet, jsem se celkem obával, co mě čeká. Po deváté to kluci rozjeli. Houf lidiček se nashromáždil před pódiem a lídr kapely Vasil Koban rozjel svou šou, kterou, měl bravůrně zmáklou. Přiznávám, že jsem ani nevěděl jaký styl vlastně kluci hrajou a bylo pro mne, milým překvapením, že muzika byla čitelná, melodická a dokonce zpívali český i když v průběhu večera jsem zaslech i angličtinu. Vasil, je velmi talentovaný zpěvák, rockér, tělem i duší a jeho pohybové kreace jsou báječné :). Člověk tak nejen poslouchá ale má i na co koukat...prostě pohoda, která se dnes denně nevidí. Zaujal mě jejich styl, který ani nevím jak zařadit ale líbilo se mi použití samplů s tvrdší muzikou....v podstatě jsem ani neměl možnost slyšet něco podobného u nás živě, pominu li Ozzyho Osbourna v osmdesátých letech. Celkově to na mě působilo zajímavě a originálně, kytarista nehrál klasicky kila ale spíš si toho svého Gibsona,
jako by dobíral a mazlil se s ním, jen se mi jeho zvuk zdál malinko zastřený ale třeba to tak má být. Kapela hrála s naprostým přehledem a lehkostí, Vasil rozdával celý večer dokonce cédečka a grátis(taky jsem dostal)takže Já sem si večer s Maelstörm velice užil!
Maelström jsou:
Vasil Koban – zpěv
Petr Farkaš – kytara
Vašek Zelenka – baskytara
Kamil Šulan – bicí.

NIL nastoupil před půlnocí a musím říct, že to stálo za to! Zpěvačka si sundala po první písničce botky a skoro se proměnila v divoženku. Evokovalo mi to film od Quentina Tarantina Od Soumraku do úsvitu :). Když kapela po Maelström zvučila, netušil jsem, že maj zpěvačku a že to bude taková jízda, stylově i co se barvy hlasu týče se mi vybavila Gwen Stefani z No Doubt. Nil je ve složení:
Hanka Kosnovská - voc, Radek "Komár" Komárek - kytara, Kobéz - basová kytara a Michal Končický - bicí, kluci byli technicky velice dobře vybaveni, hlavně teda kytarista ale taky to zvukově bylo naprosto fantastický. Zpěvačka závěr páteční noci v Kalikováku zdatně rozvášnila a rozběsnila :). Myslím ,že pánové si přišli na svý, ať už okem čí sluchem. Hanka má tak silný hlas, jsem si vším, že kolikrát při svým skotačení zpívala mimo mikrofón a stejně jí bylo slyšet :)! Tahle partička to rozpáradit teda umí! Zpěvačka je velice zdatná a energetická bytost, která jen tak prostě nepostojí, takže přítomní fotografové, měli co dělat aby ji vůbec zachytili :). Musím se přiznat, že takovou smršť jsem nečekal a od tak křehké bytosti už vůbec nééé.
Odcházel jsem z Kalikováku plný dojmů z tohoto našlapaného večera. NIL byl výtečnej ale kluci z Maelström na mě přece jen zapůsobili víc a jsou mi hudebně blíž.
Děkuji Martině Dobrovolné za výtečný večer se skvělou muzikou a budu se těšit na další akce.
Kalikovský Mlýn je určitě dobrá volba.

© 2014-2023 panJosef.cz