Článek

REPORT: Křest alba Avidity For v Šeříkovce

Plzeňský 6. únor 2016 proběhl ve znamení velké události. Místní kapela Avidity For, jejíž vznik se datuje k roku 2009,  totiž křtila svoje první album s názvem Na svůj osud se nadřeš. Bylo tedy jasné, že to bude nezapomenutelný zážitek, protože tato skupina má v Plzni mnoho fanoušků, kteří se již dlouho před začátkem koncertu scházeli v klubu Šeříkovka, aby byli součástí tohoto výjimečného večera a dokázali hochům z kapely, že jejich tvrdá práce se vyplatila.

To, že to jistě nebyla procházka růžovým sadem mi potvrdil i kytarista Matěj "Sumec" Fiala, který s kapelou hraje již tři roky.  Cituji jeho vyjádření: "Toto album je naše doslova vydřený dítě. Šli jsme do toho plní nadšení, ale byl to pro nás čas plný těžké práce a odříkání. Ale jsme rádi, že je naše dlouhohrající deska na světě."

Celý slavnostní večer zahájila pražská metalová kapela Anacreon, která rychlým tempem nástrojů, podpořených klávesami, a hlasem výborné zpěvačky dostatečně "zahřála" atmosféru i samotné publikum. A poté již nic nebránilo, aby se v záři světel na podiu objevili hrdinové toho večera Jary Novák - zpěv, Pavel Vaněk - basa, Lukáš Korschinský - bicí, a výše uvedený Matěj Fiala - kytara.

Mezi jejich prvními skladbami zazněl všem velmi dobře známý singl "In Memoriam", který se skvělým hudebním doprovodem, chytlavým textem a zajímavým videoklipem, stal oblíbeným snad všech fanoušků této kapely. Bylo tedy nádherné pozorovat a hlavně slyšet, jak zpěváka a celou kapelu doprovázely hlasy celé Šeříkovky.

Jak postupně kapela přidávala další a další songy, atmosféra byla čím dál více rozpálenější, a dokonce se přímo před podiem "rozhořel" kotel věrných fanoušků, kteří si nádhernou a neuvěřitelně podmanivou hudbu užívali ze všech svých sil. Můj osobní okamžik euforie tvrdě přidusal se skladbou "Železná jízda", která se stala mou nejoblíbenější z tohoto nového alba. Když to shrnu, byl to fascinující večer plný úžasné hudby a skvělé zábavy, okořeněný o křest nového alba jedné z nejsperspektivnější plzeňské kapely.

Členové kapely Avidity For, by rádi vyjádřili veliký dík všem svým fanouškům a chtěli by Vám vzkázat, ať nadále chodíte na koncerty, podporujete jejich činnost a šíříte dále magické poselství, ukryto v textech jejich písní a čarokrásné hudbě jejich nástrojů.

© 2014-2023 panJosef.cz