Článek

REPORT: Hadem pro mého munga a Arai v plzeňské Pekelné Bráně

Kromě velkých klubů a zvučných jmen, nabídl páteční večer 20.listopadu 2015 kvalitní hudební zážitky i na scéně malých klubů. V malém rock/metalovém klubu Pekelná Brána v plzeňské Havlíčkově ulici proběhl velmi zajímavý koncert dvou téměř neznámých kapel.

První vystoupila garage-alternative banda, kterou nelze označit jiným slovem, než netradiční. Ať už názvem Hadem pro mého munga, ale i složením kapely, která si vystačila pouze s bicími a basovou kytarou. Již při první skladbě si tato dvojice získala přihlížející diváky. Pevný, stálý rytmus bicích, mezi nímž se právě jako had vlnily úderné tóny baskytary. Basák se vybičoval k takovému tempu, že se v jednu chvíli bubeník odmlčel a účastníci koncertu si mohli naplno užívat neopakovatelné sólo baskytary. Hadem pro mého munga pochází z Chodova a jak jsem se od baskytaristy Zdeňka Hnízdila dozvěděl, jejich kapela prošla nedávno změnou sestavy a nyní mezi sebe hledají nové členy - hlavně kytaristu. Ale také se prý nebrání tomu, být jen trio, podotknul Zdeněk. O jejich dobrém nápadu, skvělém provedení a perfektním zvuku svědčí například jeden komentář na serveru Bandzone.cz: "Má to duši, náboj a zpívá to i bez zpěvu."

Jako druhá nastoupila do útulné sklepní místnosti Pekelné Brány post/rocková kapela Arai v klasickém složení dvou kytar, baskytary a bicích. Část kapely pochází ze Stoda a část z Chotěšova, takže to k nám neměli příliš daleko. Stejně jako první účinkující, i Arai vypustili zpěv, a právě v jejich instrumentální tvorbě je jejich velká síla. Skvělá hlavní kytara úžasně doplňována doprovodným kytaristou, podtržena melodickou basou a to vše pevně opřeno o bezchybné tóny bicích. Jejich tvorba chvílemi připomíná klidnou zátoku řeky, aby se o pár chvil později stala divokou běsnící přívalovou vlnou, pronikající hluboko do zvukovodů přihlížejících diváků. A to vše v dokonalém souladu. Každý nástroj zde zastává důstojnou roli a vše dohromady tvoří úžasný komplet úžasného zážitku, který se ještě dlouho bude vznášet ve zdech Pekelné Brány. Kluci byli z koncertu nadšeni a rádi přislíbili další účast, na kterou se budeme moc těšit.

© 2014-2023 panJosef.cz