Článek

RECENZE: Plzeňské Discovery- In Motion (9)

  • In Motion

Pokud máte rádi kontrast mezi metalem a dívčími půvaby stejně jako já, měli byste zastříhat ušima. S plzeňsko-nepomuckou metalovou bandou, která si říká In Motion jsme Vám před nedávnem přinesli rozhovor. Dnes si rozebereme jejich tvorbu detailněji. Vítejte u dalšího pokračování rubriky Plzeňské Discovery.

In Motion prý nad svým názvem příliš nepřemýšleli, zkrátka první návrh byl jednohlasně schválen, avšak jak sama kapela uvádí: "Vzhledem k tomu kolik se v ní vystřídalo hudebníků, je tento název vlastně trefný." Naopak, co se týče hudebního projevu, musím uznat, že si dávají opravdu záležet. Je velmi málo kapel, u kterých mě jejich hudba zaujme natolik, že si poslechnu "na posezení"  všechny písničky, které jsou možné najít na jejich profilu na Bandzone.cz.

"Veškeré kouzlo" je podle mého názoru v tom, že se kapela nehodlá za žádnou cenu zaškatulkovat do určitého hudebního stylu. Jejich hudbu ovlivnili kapely jako Evanescence, Linkin Park nebo také Nirvana, čímž vzniká zajímavý crossover nářez hraný skvělými, a hlavně pokornými muzikanty, což velice cením.

In Motion si již vyzkoušeli i velká pódia, jedním z nich byla účast na Basinfirefestu ve Spáleném Poříčí. Zpěvačka Bára Frýbertová se zde poprvé uvedla a přes počáteční strach i trému se koncert zdařil. Na mojí otázku, zda by si chtěli zahrát na jednom pódiu po boku slavných jmen, se mi dostalo odpovědi od zpěvačky samotné:" Bylo by to skvělé zahrát si s někým slavným, avšak hlavní je, aby to bavilo nás a naše posluchače."

In Motion se nebojí experimentovat. Dříve na playlistu nechyběla například píseň "Quietly" od Guano Apes, do budoucna se uvažovalo i zařazení nějakého toho "kousku" od Evanescence, ale v současné době hrají výhradně vlastní tvorbu, což osobně považuji za správný krok.

Další kapitolou příběhu In Motion jsou soutěže kapel. Skupina se zúčastnila České rockové ligy, Broumovské kytary ale i plzeňské Múzy, konající se každoročně v Divadle pod Lampou. Před pár lety obsadili v Múze krásné druhé místo a soutěže kapel berou jako zajímavou zkušenost, jak se zviditelnit.

Špatnou zprávou je, že si na nové písně musíme ještě nějaký ten pátek počkat. Plánované listopadové nahrávání nového CD se odkládá na příští rok, avšak již vydané demo "Now or never" je velice zdařilé a můžete si ho "objednat" přímo od kapely za symbolických 50 Kč.

Rád bych vše shrnul do poněkud zvláštní metafory. Kapela In Motion je jako rozjetý vlak, který rád staví ve stanici, kde může poznat něco neotřelého či nabrat nové zkušenosti, avšak chuť a píle samotných členů kapely ho z kolejí do starého železa, rozhodně jen tak nepustí.

© 2014-2023 panJosef.cz