Článek

RECENZE: Plzeňské Discovery (6) - Stars are so far

Po delší pauze se vracíme zpět s rubrikou Plzeňské Discovery, ve které Vám představujeme nadějné kapely různých hudebních žánrů z našeho kraje. Otázkou zůstává, kdo že nám uzavře první pětici?

Na okraji městečka Strašice, nedaleko známého PDA klubu, stojí bývalý armádní objekt. Dnes je domovem několika místních kapel. Jsou jimi Pecičky, Vapid, Angry Truth a Stars are so far. A právě o Stars are so far si budeme dnes povídat.

Samotní „Sasf“ prošli zajímavým hudebním vývojem, ale i změnou dosavadního názvu. Na samém začátku se kluci prezentovali pod názvem Los pedofilos, pod kterým vydali první cd „Na rozcestí“. Postupem času si získali značnou oblibu, a to zejména u studentů rokycanského gymnázia. Později se však kapele zdál původní název příliš „dětinský“, a proto svůj název změnili do současného stavu. Následovalo pár personálních změn. Kapelu posílil sólový kytarista a vyměnil se bubeník.

Krátce poté vydali Stars are so Far novou desku, kterou nazvali „Mladýho vlka starý triky nenaučíš“. Tento text se váže k titulní skladbě, která je zde vedena jako „Vlk“. Zajímavostí bylo bezpochyby angažování zpěvačky Veroniky Kasíkové, která zdatně nazpívala několik songů. Osobně bych doporučil „Love song“.

Kapela o sobě tvrdí, že hrají melodický Pop-Punk. Určitou inspiraci pobrali kluci od Blink 182 či Inekafe. Pokud bych měl nějakou ze skladeb tzv. „vypíchnout“, budou to skladby „HC Plzeň“ z prvního alba a „Vlk“ z alba druhého.

„HC Plzeň“ Vám může vzdáleně připomínat, pro Plzeňáky dobře známou, „Modrobílou“ od Zvlášňý školy. Dá se také považovat za první hit, který fanoušci dodnes hlasitě vyvolávají na koncertech. Píseň „Vlk“ je už trochu někde jinde a jasně ukazuje vývoj samotných muzikantů. Od „Vlka“ a vlastně od celého alba „Mladýho Vlka starý triky nenaučíš“ můžete očekávat o poznání propracovanější muziku a hlubší texty.

Závěrem bych rád dodal, že před nějakým časem jsem publikoval na našem portálu svou úvahu na téma Tolerance mezi hudebními styly. Zde jsem uvedl, že: „Pravý muzikant válí na podiu i mimo něj.“, čehož jsou Stars are so far typickým příkladem.

© 2014-2023 panJosef.cz