Článek

REPORT: Pokáč opět vyprodal Zach's pub

Davy lidí před vstupem a cedule "vyprodáno". Takový pohled se naskytl všem, kteří se v úterý 6.8.2019, kolem půl deváté večerní potulovali kolem plzeňského Zach's pubu. Dorazil totiž písničkář Jan Pokorný, alias Pokáč.

Do tohoto klubu Pokáč dorazil již počtvrté, a stejně jako v předchozích případech byl o lístky velký zájem. Na zahrádku k pódiu se tedy vměstnalo okolo 500 šťastlivců a udělali neskutečnou atmosféru.

Pokáč zahájil krátce po půl deváté svůj set písní Když je hokej a ani na samotném začátku nešetřil vtipnými poznámkami. "Já jsem velkým příznivcem plzeňského fotbalu, takže první píseň bude o hokeji". Nechyběli ani různé kooperace s publikem například při písni "Co z tebe bude", měl dav na starosti větší část refrénu přičemž se Pokáč vžil do role dirigenta se slovy: "Výborně, tak teď prosím ještě jednou tak nahlas, a alespoň tak dvakrát přesnějc, děkuji".

Narozdíl od minulého ročníku, přijel Pokáč "vyzbrojen" i skladbami z nového alba nesoucí název: Úplně levej. Byli to například: Matfyzák na disku, V lese, či Probuzení. Pochopitelně titulní píseň alba utahující si z nedostatečné zručnosti opepřená i troškou morbidního humoru také zazněla. "Vzpomínáš jak jsi chtěla přibít poličku? Ta doteď na zdi drží, i s kusem mého malíčku" znělo klubem.

Na starší osvědčené "fláky" se také samozřejmě nezapomnělo. Hráči počítačových her pamatující doby Windows 95/98 si zajisté dosyta užili Vymlácený entry. Posluchači nosící obdobný účes jako samotný interpret dozajista ocenili song Vlasy. A "zapálené" časté návštěvníky internetových portálů s lechtivou tématikou, muselo zahřát u srdce zařazení písně Porno.

Moc pěkným zážitkem byl určitě "les" rozsvícených mobilních telefonů, který vznikl na požadavek samotného Pokáče, aby tak byla podtržena atmosféra písně Padá hvězda "Iphony už pomalu přestavají svítit, a Xiaomi? ty se ani nerozsvítili" glosoval svérazný písničkář situaci.

Co dodat? Kdo nechával lístky na poslední chvíli, může hořce zaplakat. Jediné co bychom mohli vytknout je fakt, že vzhledem k zájmu veřejnosti, začíná být Pokáčovi Zach's pub poněkud malý...

© 2014-2023 panJosef.cz