Článek

AKTUALITA: Pilsen Busking Fest 2018 nabídne od 3. října nejpestřejší program v historii!

Během Pilsen Busking Festu proběhnou desítky až stovky různých představení. Cílová skupina je opravdu široká a organizátoři věří, že si každý najde to své. Proto jsme pro vás vybrali nejzajímavější tipy z programu, který je letos nejpestřejší ze všech ročníků. Festival proběhne od 3. do 6. října 2018 a nabídne kromě bohaté sestavy pouličních umělců i fireshow, tanec, akrobacii, komedianty, beatbox battle, plzeňské kapely a jako třešničku v programu pak výběr toho nejlepšího 5.10.2018 na Náměstí Repubilky.

Top Buskeři - Funkasin Street Band je 15ti členné dechovo-bubenické uskupení, které během pár vteřin promění ulici v jeden velký parket. Till Sunday Pirate přijede jako one man didgeridoo / perkusivní band a ukáže jak lze hrát na x nástrojů najednou. Seis Cuerdas jsou bráchové původem z Argentiny, nyní bydlící v Los Angeles, kteří vás pouze pomocí svých kytar dostanou do tranzu. Již dříve avizovanou hvězdou festivalu bude Francouz Jyoti Supernaturel a jeho umění iluze a kouzel.

Fireshow – Candentis je celkem mladá skupina uctívačů ohně a každý večer nás pěkně zahřejou svojí nabitou šou.

Silent disco & jamming afterparty – V minulém roce se tato varianta afterparty osvědčila více než dost a proto ji organizátoři zařadili do programu i letos a těší se na stylový dojezd každého dne. Chcete vidět jammovat ty nejlepší hudebníky z festivalu nebo si zatančit? Přijďte každý den po 22 hodině do Proluky.

Tanec & akrobacie – Akwaaba Dance Company je cca 8 tanečníků, akrobatů z Ghany, kteří překonávají zaběhlé teorie gravitace či fyziky jakoby se nechumelilo. Umami Dance Company a Soldiers Crew se postarají o breakdance, tanec a především zábavná představení. Stejně jako v loňském roce proběhne Salsa Tančírna a letos poprvé dají organizátoři prostor i klasickým tanců v podání Daima Dancers či Freestyle fotbalu!

Komedianti – O zábavu v ulicích, žonglování, komedii a akrobacii se budou celé 4 dny starat Logy on Fire z Irska, Mr. Qwirk z Nového Zélandu, Richard Filby z Anglie a Little Testa ze Španělska.

To nejlepší na Náměstí Republiky 5.10.2018 – Na velkém pódiu se představí hlavní hvězdy festivalu s pořádným ozvučení a světly, tak aby každý poznal, že mezi pouličními umělci jsou profíci, kteří se nebojí velkých vystoupení.

Plzeňské kapely – Nebudou samozřejmě chybět i lokální kapely a muzikanti. Povedlo se nám ukecat legendární Znouzectnost, která sice nevystoupí jako celek, ale po částech! Každý z členů ZNC se tak přestaví ve svém sólovém projektu. Dále se ukáží Ocho Rios, Baloňák, Nigunatica, Faith is more, Flaškinet nebo Balkan Party Band.

Beatbox battle – V návaznosti na minulý rok se uskuteční i oblíbený beatbox battle, kam se může přihlásit skutečně každý.

Slamoderace – Celý festival bude slamoderovat oblíbený slamer Švéd!

O Pilsen Busking Fest 2018

Pilsen Busking Fest je festival prezentující umění přímo na ulici a od ostatních festivalů se liší  především tím, že jeho návštěvníci se dostávají do přímého kontaktu s vystupujícími umělci a mohou tak ovlivnit jak samotné představení, tak i výši uměny konkrétnímu buskerovi či celé skupině. Již 5. rokem nabízí návštěvníkům kvalitní a originální umělce, firmy a jednotlivce přímo v historickém centru města Plzně. Návštěvníci se mohou těšit na hudebníky, divadelníky, kejklíře, malíře, karikaturisty, spisovatele nebo sochaře. V programu se objeví kolem 50 vystupujících z celého světa. Program doplní zajímavé výstavy, kreativní zóny a tematické dílny. Festival proběhne ve dnech 3. až 6. října 2018. Více informací najdete na webu http://buskingfest.cz/ nebo na Facebooku.

© 2014-2023 panJosef.cz